Superjacht wordt vernoemd naar een James Bond-klassieker: met een Nederlands tintje

Van spionagefilm naar superjacht: deze boot dankt zijn naam aan een James Bond-film.


Films vormen regelmatig de inspiratie voor allerlei producten. Zo nu ook de James Bond-film Thunderball. Er is namelijk een nieuwe superjacht naar de spionagefilm vernoemd. Dat meldt Schuttevaer, een vakblad met maritiem nieuws uit binnen- en buitenland.

De superjacht - met de projectnaam Project Thunderball wordt op dit moment op de scheepswerf van het Italiaanse bedrijf CRN. Het belooft een veelbelovende jacht te worden.

Het idee
Het ontwerp van deze peperdure boot, die zijn naam te danken heeft aan de vierde James Bond-film Thunderball uit 1965, is mede tot stand gekomen met het Italiaanse Nauta Design en Nederlandse ontwerpbureau Vripack.

De eigenaar, een superjachtenthousiast, heeft gekozen voor een "strak, sober en retro" ontwerp. De superjacht krijgt vijf dekken. Er is ruimte voor twaalf gasten en vijftien personeelsleden.

Oplevering
De eigenaar moet nog wel even wachten voordat hij zijn superjacht kan dopen. Het gaat namelijk nog jaren duren voordat de boot voor het eerst het water op kan.Volgens de huidige planning is het de bedoeling dat Project Thunderball in de zomer van 2026 wordt opgeleverd.

NieuwsFilm

meest populair