Levende legende Michael Caine weet het bijna zeker: "al bijna 3 jaar niets gedaan"

De acteur is inmiddels 90 jaar oud en kan het allemaal niet meer zo goed aan.


Michael Caine was van 2010 tot en met 2020 behoorlijk actief. De levende legende speelde in de ene na de andere film, maar de laatste jaren zien we hem zo goed als niet meer. Nu lijkt het erop dat hij misschien zelfs wel volledig stopt.

De Britse acteur heeft maar liefst 8 decennia lang geacteerd en was in meer dan 160 films te zien. Zijn aanstaande film, The Great Escaper, zal hoogstwaarschijnlijk zijn laatste rol zijn. Hij laat zich er tijdens een recent interview over uit.

Reactie
In deze film speelt Caine Bernard Jordan, een oude man die uit het bejaardentehuis ontsnapt om terug te keren naar Frankrijk voor het 70-jarige D-Day jubileum. Caine zegt het volgende over zijn rol: "Het was geweldig om in de huid te kruipen van Bernie. Het is een fantastisch personage".

"Het is een prachtig verhaal en heel mooi geschreven. Door de pandemie heb ik drie jaar lang geen film kunnen maken en ik dacht dat het allemaal voorbij was. Toen kwam dit project voorbij en ik heb er echt van genoten".

Leeftijd
Ondanks het feit dat Caine er dus veel plezier aan heeft beleefd, is hij vandaag de dag ook alweer 90 jaar oud. Hij vindt het dan ook steeds lastiger om lange dagen door te brengen op een filmset en kan het niet meer aan.Zo vervolgt hij: "Ik kreeg een goede wandelstok en ik kon mijn scènes opnemen. Ik doe het een keer en dan val ik om. Het moet de eerste keer dus meteen kloppen, want ik hou het niet meer lang vol. Ik denk dat het hier dus bij zal blijven..."

Stoppen
"Ik ben nu 90 en ik kan niet meer goed lopen. Ik ben eigenlijk al min of meer met pensioen". Twee jaar geleden liet de geliefde acteur ook weten dat hij kampte met rugproblemen en dus moet opletten met hoe hij beweegt.

In 2021 liet hij echter al eerder weten te stoppen met acteren. Hij maakte toen Best Sellers maar tekende toen wel weer voor Medieval en The Great Escaper. De vraag is of hij nu dus daadwerkelijk een punt achter zijn fantastische carrière zet of toch weer doorgaat.

NieuwsFilm

meest populair