Legendarische animestudio Ghibli verkocht: wat zijn de gevolgen?

Legendarische animestudio Ghibli verkocht: wat zijn de gevolgen?

Gelukkig wil Nippon TV doorgaan met het werk van Hayao Miyazaki.

De bekendste en grootste animatiefilms zijn afkomstig van grote studio's zoals Pixar en Dreamworks, maar heel wat filmfanaten vinden studio Ghibli toch wel de beste. De wereldberoemde animestudio wordt nu echter overgenomen, dus wat voor een gevolgen heeft dit?

Hayao Miyazaki wist hoge ogen te gooien met pareltjes als Princess Mononoke en Spirited Away om er maar een paar te noemen. Op dit moment werkt de studio weer aan een nieuwe film, genaamd The Boy and the Heron, maar nu komen ze weer in het nieuws.

Japans netwerk
Ghibli is namelijk overgenomen door Nippon TV, een grote Japanse televisiezender. Zij hebben namelijk 42,3% van de aandelen overgekocht, waardoor ze nu de belangrijkste aandeelhouder zijn geworden.

Ghibli producent en medeoprichter Toshio Suzuki zei dat ze al langer gesprekken aan het voeren waren met Nippon TV, maar nu lijkt de kogel dus door de kerk. Miyazaki en Suzuki zijn allebei over de 75 en waren dus al enige tijd op zoek naar een goede opvolger om het stokje over te nemen.

Miyazaki
Toch vinden sommige fans het vreemd dat Hayao Miyazaki's zoon, Goro Miyazaki, niet in de voetsporen van zijn vader treedt. Goro is zelf ook een regisseur en maakte voor Ghibli films als Tales of Earthsea en Earwig and the Witch.



Volgens Suzuki had Goro echter geen interesse in een leidinggevende rol bij Ghibli. Ook zag zijn vader dit blijkbaar niet zitten. Nippon TV neemt nu dus de boel over. Gelukkig willen zij wel doorgaan met het maken van nieuwe veelbelovende projecten.

NieuwsFilm

meest populair