Cultklassieker 'The Wicker Man' opnieuw te zien in Nederlandse bioscopen

Cultklassieker 'The Wicker Man' opnieuw te zien in Nederlandse bioscopen

The Wicker Man: The Final Cut, een iconische horrorfilm, wordt opnieuw uitgebracht ter ere van zijn 50ste verjaardag.

The Wicker Man, één van de meest iconische horrorfilms ooit, krijgt binnenkort een re-release in de bioscopen. De film viert op deze manier zijn 50ste verjaardag.

The Wicker Man: The Final Cut is een 4K-restauratie van de klassieke horrorfilm. De film, met hoofdrollen voor Edward Woodward en Christopher Lee (The Lord of the Rings), komt later dit jaar ook uit op een collector's edition Blu-Ray.

Cult film
In The Wicker Man gaat een politieagent op bezoek bij een afgelegen Schots Eiland om de vermissing van een jong meisje te onderzoeken. Maar de heidense bewoners van het eiland beweren dat het meisje niet bestaat.

De film was een bescheiden succes bij de release in 1973. Maar de film kreeg een cultstatus nadat meerdere gerenommeerde filmtijdschriften de film de beste horrorfilm aller tijden bestempelden.

Bekijk de afbeelding
Citizen Kane van horrorfilms
Tijdschrift cinema fantastique noemde de film 'de Citizen Kane onder de horrorfilms' en Total Film benoemde de film tot één van de beste Britse films ooit gemaakt.

De film maakte van de Wicker Man een icoon van de popcultuur. Elk jaar wordt er een Wicker Man afgebrand op het populaire Burning Man festival.

Midsommar
Recentelijk liet regisseur Ari Aster zich hevig inspireren door The Wicker Man voor zijn film Midsommar.

The Wicker Man, van regisseur Robin Hardy, is vanaf 19 oktober in de Nederlandse bioscopen te zien.



NieuwsFilm

meest populair