Deze misdaadparel op Netflix zet je waarschijnlijk meteen aan voor een avond prima filmvermaak

Deze misdaadparel op Netflix zet je waarschijnlijk meteen aan voor een avond prima filmvermaak

Iedereen zou 'The Talented Mr. Ripley' van Anthony Minghella echt een keertje moeten zien!

Het grote voordeel van de helaas wat talrijke streamingdiensten is dat er ook heel wat goede titels uit de filmhistorie terug te kijken zijn. Ze worden amper door de diensten gepromoot, dus je zult ze moeten opzoeken. FilmTotaal helpt je een handje.

Zo staat op Netflix het misdaaddrama The Talented Mr. Ripley van regisseur Anthony Minghella, die je kunt kennen van Cold Mountain en Truly, Madly, Deeply.

The Talented Mr. Ripley
De dramafilm uit 1999 heeft een hoofdrol Matt Damon. Bijrollen gingen naar onder meer Jude Law, Gwyneth Paltrow en Cate Blanchett. De ontvangst van de film is erg goed te noemen.

Zo luidt de critics consensus op Rotten Tomatoes (85%): "Met de verontrustende uitvoering van Matt Damon die een duister contrapunt biedt voor de glanzende regie van Anthony Minghella, is The Talented Mr. Ripley een spannende thriller die blijft hangen."

Reacties
"Het eerste uur kabbelt de film op een gezapig tempo verder, maar alles wordt zo stijlvol gebracht met mooie beelden van Italië dat het niet stoort. Dan pas komt de ware aard van Tom Ripley naar boven en weet hij zich overal uit te praten. Zowat iedereen gelooft hem en dus doet hij verder waarmee hij bezig was en waarin hij goed is : liegen en moorden. Goede acteerprestaties, goed verhaal.," schreef DVDcrusher op Moviemeter.



Gijs2 schreef op Moviemeter: "Kei van een film waarin het acteerniveau belachelijk hoog ligt. Voornamelijk semour hofman en damon springen er echt uit. Prachtige setting verder. Dat de film hier en daar soms wat langdradig voelt, moet je voor lief nemen.."

Op Netflix
De $40 miljoen kostende film was een financieel succes en bracht meer dan $128 miljoen op aan de Box Office. Gelukkig kun je de film nu nog een keertje kijken op Netflix.


Synopsis: Tom Ripley weet wat hij wil, en doet alles om het te krijgen. Hij wordt naar Italie gestuurd om rijkeluiszoon Dickie Greenleaf terug te halen naar Amerika. Wanneer hij Dickie en zijn verloofde Marge eenmaal ontmoet, ziet hij het leven waarvan hij altijd heeft gedroomd.

NieuwsFilm

meest populair