Vervolg op Disney+-hit 'Prey' krijgt totaal onverwachte insteek

Regisseur Dan Trachtenberg doet er alles aan om met het vervolg net zo te verrassen als met het eerste deel.


Regisseur Dan Trachtenberg blies vorig jaar de Predator-franchise nieuw leven in met het uitermate succesvolle Prey. Natuurlijk wordt er nu dan ook gesproken over een vervolg.

Prey was overigens niet alleen qua kijkersaantallen op Disney+ een groot succes. Ook kreeg de serie lovende recensies en meerdere Emmy-nominaties.

Frisse insteek
Hetgeen de film onderscheidend maakte in de franchise is het feit dat de film honderden jaren voor alle andere afspeelt. De Predator moest het ditmaal opnemen tegen een zeer inventieve Indiaanse strijder.

Veel mensen hebben in het verleden al het idee geopperd om de Predator te laten belanden in verschillende historische settings, en dat zou wel eens de insteek kunnen worden voor toekomstige vervolgen op Prey.

Veelbelovend
Trachtenberg sprak onlangs met ComicBook.com over de 4K-release van de film en liet zeg uit over de plannen die hij in gedachten heeft voor een vervolg én hoe hij van plan is de typische problemen waarmee veel vervolgen te maken hebben te vermijden.

Aldus Trachtenberg:

"Je stelt eindelijk de juiste vraag. Voor iedereen die me vraagt over vervolgen: meestal maakt iemand iets heel cools en is het vervolg niks bijzonders. En dan volgt er nóg een vervolg, en zo wordt het uitgemolken.

Bij een mogelijk vervolg denken wij aan wat speciaal kan zijn, wat er nog niet is gebeurd. En dat geldt niet alleen voor de Predator-franchise, maar voor dit hele genre. Kunnen we er nog iets cools mee doen?

Wat ik kan zeggen is dat we in de ontwikkelingsfase ervoor zorgen dat alles wat we bedenken alleen in deze film zit. We willen dus niet dingen herhalen uit eerdere Predator-films, maar ook niet uit Marvel- of Star Wars-films. Het moet dus uniek zijn."

NieuwsFilm

meest populair