De horrortopper uit 2022 krijgt een vervolg: volgend jaar weer een ijzingwekkende glimlach

Na het grote 'Smile'-succes kan een sequel natuurlijk niet uitblijven.


Regisseur Parker Finn wist hoge ogen te gooien met de horrorfilm Smile in 2022. Niet alleen werd deze sterk onthaald, ook aan de box-office was dit een groot succes. Niet zo heel gek dus, dat een vervolg al werd aangekondigd. Nu weten we ook wanneer deze te zien zal zijn.

Het origineel volgt Dr. Rose Cotter (gespeeld door Sosie Bacon). Nadat zij getuige is geweest van een bizar en traumatisch incident met een patiënt krijgt ze te maken met onheilspellende gebeurtenissen die ze niet kan verklaren.

Angst
Terwijl een overweldigende angst langzamerhand haar leven overneemt, moet Rose haar verontrustende verleden onder ogen zien om te overleven en te ontsnappen aan haar gruwelijke nieuwe realiteit.

Het eerste deel mag op IMDb dan wel maar een 6,5 scoren, het Rotten Tomatoes cijfer is met zijn 80% heel wat indrukwekkender. Ook mag de box-office er zeker zijn. De griezelfilm bracht maar liefst 217 miljoen dollar op tegenover een budget van 'maar' 17 miljoen dollar.

Vervolg
Logisch dus, dat er een vervolg komt. We weten nu ook wanneer Smile 2 te zien zal zijn. De sequel komt op 18 oktober 2024 uit. Een goede datum, net voor Halloween, dus de kans is groot dat het tweede deel ook weer een kaskraker zal worden.Het is vooralsnog onbekend waar het vervolg over zal gaan. Zo zei filmmaker Finn nog niet zo heel lang geleden: "Er vallen nog veel verhalen te vertellen over de 'Smile'-wereld. We willen voor iets heel anders gaan, maar tegelijkertijd ook iets dat doet denken aan de eerste film".

NieuwsFilm

meest populair