Edwards over zijn controversiele 'Star Wars'-film: "een iemand krijgt onvoldoende credits"

De regisseur komt niet voor zichzelf op maar wel voor niemand minder dan George Lucas.


Niet alle recente Star Wars-films werden even goed onthaald. Toch is Rogue One: A Star Wars Story een uitzondering op de regel. Toch kende ook deze blockbuster de nodige problemen. Hier laat regisseur Gareth Edwards zich nu over uit.

Edwards had de film eigenlijk al helemaal afgemaakt, maar toen werd besloten om Tony Gilroy bij het project te betrekken. Gilroy, o.a. bekend van de Disney+-serie Andor, kreeg vijf weken de tijd om enkele delen van het script aan te passen en voor reshoots te gaan.

Vraag
De grote vraag is nu, wat is precies het werk van Edwards en wat is opnieuw opgenomen door Gilroy? Alleen acteur Ben Mendelsohn, die in de film is te zien als Director Orson Krennic, liet weten dat ongeveer 20 à 30 scènes flink werden aangepast.

Gilroy zei zelf wel nog in 2018 dat het goed is dat hij de boel overnam. Zo zei hij destijds zelf: "Lucasfilm verkeerde echt in de problemen. Het was echt een grote chaos". Nu, jaren later, laat Edwards zich er ook eindelijk over uit.

Mening
Edwards, die nu zijn nieuwste film, The Creator, volop aan het promoten is, laat zich er tijdens een recent interview over uit: "Kijk, het enige dat ik kan zeggen is dat ik mezelf gelukkig mag prijzen. Ik mocht een Star Wars-film maken. Het is alsof je de loterij wint"."Ik heb enorm geboft, dus ik ga dan ook niet klagen. Ik wil niet zeuren over de kleine dingetjes. Ik heb het enorm goed naar mijn zin gehad, en daar hou ik het bij". Wel neemt Edwards het nog even op voor George Lucas.

Lof
Zo vervolgt Edwards: "Een iemand krijgt onvoldoende credits en dat is George Lucas. Alles wat gaaf is in 'Rogue One' hebben we aan George te danken. Die Darth Vader-scène waar iedereen het over heeft? Ik kan niet met de eer strijken. Hiervoor moet je George bedanken"."Het is geen personage in mijn film, dit is Star Wars. Alles werd bedacht door hem. Het was enorm gaaf om dit universum te verkennen. Opnieuw, ik mag niet klagen. Als er een tijdmachine bestond zou ik meteen terug gaan in de tijd om het allemaal opnieuw te mogen doen".

NieuwsFilm

meest populair