Idris Elba heeft eigen idee over de toekomst van film: zal sommige mensen zeker aanspreken

Idris Elba heeft eigen idee over de toekomst van film: zal sommige mensen zeker aanspreken

De acteur speelt in 'Phantom Liberty' en denkt dat dit meer en meer zal gebeuren.

Idris Elba was al in heel wat films te zien, maar zijn nieuwste project steekt toch iets anders in elkaar. De geliefde acteur duikt namelijk op in Cyberpunk 2077: Phantom Liberty. Dit heeft een grote invloed op hem gehad.

De acteur volgt in de voetsporen van Keanu Reeves, die ook een belangrijke rol speelt in het populaire videospel, namelijk Johnny Silverhand. Elba kruipt in de huid van Solomon Reed en krijgt veel te doen in de eerste en meteen laatste uitbreiding van de game.

Toekomst
Elba, o.a. bekend van Luther en diverse Marvel-films, heeft van de ervaring genoten en ziet nu een toekomst voor een vorm van entertainment die tussen games en films in ligt. Tijdens een recent interview met de BBC laat hij zich hier over uit.

"Ik denk dat er absoluut een wereld is waarin die twee helemaal samenvloeien" begint Elba. "Dit is al min of meer het geval met virtual reality. Je kan in een virtuele wereld zijn binnen een film of game en gewoon rondkijken".

Mix
Elba vervolgt: "Het 'lenen' van mijn lichaam en stem aan dit karakter heeft mij de kunstvorm van gaming wel op een nieuwe manier leren waarderen, al lijkt dit ook wel nog gewoon op acteren. Je gebruikt dezelfde spieren, of het nou games zijn, commercials of wat je dan ook doet".



Toch vindt hij de videospellen nog net wat indrukwekkender: "Het verschil met games is dat je op een nog diepere manier samenwerkt, omdat je leunt op een animator en een nog groter team om je heen". Phantom Liberty is vanaf nu te spelen op PlayStation 5, Xbox Series X|S en pc.

NieuwsFilm

meest populair