Netflix zet met deze film definitief een punt achter de dienst waarmee ze bekend werden

Netflix zet met deze film definitief een punt achter de dienst waarmee ze bekend werden

Het is niet langer mogelijk om Dvd'tjes te bestellen na 25 jaar.

Netflix is al jarenlang de grootste streamingdienst, maar wist je ook dat ze begonnen met het verhuren van DVD's? Hier zijn ze nu echter mee gestopt.

Afgelopen april kondigde de streaminggigant al aan dat ze na maar liefst 25 jaar gaan stoppen met de DVD per mailservice. Ondanks het feit dat er in Amerika nog wel gebruik van werd gemaakt, was het gewoon simpelweg niet meer lucratief en dus interessant genoeg om hier mee door te gaan.

Cijfers
In 25 jaar tijd zou Netflix maar liefst meer dan 5 miljard DVD's en Blu-Ray's hebben verhuurd aan abonnees in de Verenigde Staten, maar hier blijft het dus bij.

Aangezien streaming vandaag de dag zo groot is geworden, gaan de DVD's kopje onder en brengen deze niet meer genoeg op om hiermee door te gaan.

Bericht
Netflix bedankte recentelijk nog de fans door extra films op te sturen naar de abonnees die nog steeds gebruik maakten van de DVD-dienst. Nu komt de streamingdienst opnieuw met een bericht dat echt het einde van deze service aankondigt.



De grote Netflix-baas, Ted Sarandos, liet zich erover uit: "We hebben genoten van het versturen van deze rode iconische DVD-enveloppen. Het was geweldig om te zien dat dankzij deze dienst iedereen overal kon genieten van fantastische films".

Toekomst
Sarandos vervolgt: "Het is misschien dan wel het einde van een era, de DVD's hebben ons geholpen om door te bouwen aan de toekomst. We willen dan ook iedereen bedanken voor jullie steun. Het waren 25 mooie jaren".

NieuwsFilm

meest populair