Brad Pitt waarschuwde voor 'Fight Club': "je moet me ontslaan"

Brad Pitt waarschuwde voor 'Fight Club': "je moet me ontslaan"

De acteur kreeg toch een beetje koude voeten net voor de opnames.

Brad Pitt heeft natuurlijk al in heel wat topfilms gespeeld, al wordt Fight Club toch wel gezien als een van zijn beste werken. Toch had het niet veel gescheeld of de acteur zou niet in de blockbuster te zien zijn geweest.

Pitt mag dan al bakken aan ervaring hebben en te zien zijn geweest in sterk onthaalde films zoals o.a. The Curious Case of Benjamin Button en Seven, de acteur stelt hoge eisen. Hij wil altijd het beste kunnen leveren. Hoewel hij wordt gezien als een van de grote talenten in Hollywood, twijfelt hij wel vaker aan zichzelf.

Lastig
Pitt staat er dan ook om bekend dat hij voor de opnames van een nieuwe film niet zeker weet of hij er wel mee wil doorgaan. Dit was ook het geval voor Fight Club, waar hij in de huid kruipt van Tyler Durden. Net voordat ze aan het project begonnen, nam Pitt contact op met de regisseur, David Fincher.

Zo zegt Fincher: "Twee weken voor de opnames belt Brad me op en zegt hij: 'Ik heb je verraden. Je bent niet voor de juiste acteur gegaan. Nu is het je kans om van me af te komen'. Ik heb niks hoeven doen, want hij zette dit zelf weer van zich af".

Succes
Fincher vervolgt: "Je zou denken dat hij zenuwachtig is, maar dit is eigenlijk niet zo. Hij maakt zich niet echt zorgen, hij moet dit gewoon even uit zijn systeem krijgen en van zich af zetten".


Uiteindelijk werd Fight Club een immens succes en is het lastig om iemand anders voor te stellen als Tyler Durden.

NieuwsFilm

meest populair