'Saw X' bereikt iets dat voor onmogelijk werd gehouden: de tiende film in de reeks is 'certified fresh'

'Saw X' bereikt iets dat voor onmogelijk werd gehouden: de tiende film in de reeks is 'certified fresh'

Na 9 delen die allemaal 'rot' zijn op Rotten Tomatoes is deze gelukkig wel 'fris'!

Iedereen kent de Saw-reeks wel, of je nu een fan bent of niet. Wie er niet veel aan vindt zou toch eens het nieuwe deel dat momenteel in de bioscopen draait een kans moeten geven. Als we het Rotten Tomatoes-cijfer mogen geloven, is dit namelijk de beste film van de gehele franchise.

Kevin Greutert mocht, net zoals voor alle voorgaande delen, de regie weer voor zijn rekening nemen. Niet alle Saw-films werden even goed onthaald, maar met Saw X doet hij het 'onmogelijke': de tiende film in de reeks is namelijk certified fresh.

Vergelijking
Zo geven de filmcritici de blockbuster maar liefst een 85% rating. De 'normale bioscoopgangers' vinden deze nog beter en komen zelfs met 91% score. Dit is groot verschil met de voorgaande delen. De best scorende film tot nu toe was het origineel in 2004 met een 50%.

De echte grote dieptepunten volgens Rotten Tomatoes waren Saw III (30%), Saw IV (18%) en Saw V (13%). De bioscoopgangers komen wel altijd betere scores, maar filmcritici geven duidelijk aan dat we deze delen beter kunnen vermijden.

Succes
Het tiende deel is dus wel de moeite waard. Dit nieuwe deel speelt zich af tussen Saw en Saw II en laat zien hoe Jigsaw experimentele behandelingen ondergaat om zijn kankerdiagnose te bestrijden.



John Kramer trekt na de gebeurtenissen uit Saw naar Mexico. Hij hoopt dat een riskante medische operatie zijn kanker kan genezen. Daar aangekomen ontdekt hij dat het om frauduleuze praktijken gaat. Om de oplichters een lesje te leren maakt hij voor hen valstrikken.

NieuwsFilm

meest populair