Hoe heeft iedereen deze 'James Bond'-blooper over het hoofd kunnen zien?

Hoe heeft iedereen deze 'James Bond'-blooper over het hoofd kunnen zien?

In 'Diamonds Are Forever' zit een gave achtervolging maar wel met een grote fout.

Het komt natuurlijk wel eens voor dat er bloopers in films blijven zitten. Zelfs grote blockbusters zijn geen uitzondering op de regel. Ook in de James Bond-film Diamonds Are Forever zit er een fout die waarschijnlijk maar weinig filmfans is opgevallen.

In Diamonds Are Forever is de hoofdrol weggelegd voor Sean Connery. Hierin neemt hij het op tegen zijn aartsvijand Ernst Blofeld, maar natuurlijk moet 007 het ook tegen heel wat andere schurken en criminelen opnemen.

Achtervolging
In de film zitten verschillende achtervolgingen, wanneer Bond zich wegmaakt. In een scène rijdt de geheim agent een smal steegje in op twee banden. Wanneer hij hieruit komt bevindt de wagen zich in een keer op de andere twee wielen.

Menig filmfanaat denkt dat dit een fout is, maar als je goed oplet merk je dat Bond tijdens de rit het stuur omgooit zodat de auto op de andere twee banden komt te staan. Dit is natuurlijk behoorlijk lastig uit te voeren, zelfs voor stuntmannen, maar het gaat hier dus niet om een blooper.

Tweede achtervolging
In Diamonds Are Forever zit de bekende Moon Buggy Chase-achtervolging, wanneer Bond ontsnapt in een maan buggy. Meerdere mensen gaan achter hem aan, maar 007 is duidelijk de betere chauffeur en weet ze allemaal een voor een af te schudden.



Als je goed oplet merk je echter dat Bond ook een band kwijtraakt. In de bovenstaande clip zien we een auto van een berg afrollen. Op dit moment lijkt deze een van zijn wielen te verliezen, maar als je goed kijkt is het duidelijk te zien dat de auto nog alle vier de banden heeft en dat het een wiel is van Bonds buggy.

Genieten
Hoewel deze film uitkwam in 1971, zitten er dus enkele foutjes in. Sommige mensen geven hier Connery de schuld van. Het budget voor de special effects was namelijk erg laag, voornamelijk omdat de hoofdrolspeler maar liefst 1,25 miljoen dollar kreeg voor zijn rol. Dit was destijds een ongehoord hoog bedrag voor een enkele film.



Connery maakte er dan ook het meeste van, voornamelijk toen ze filmden in Las Vegas. Zo zei de acteur toen nog: "Ik sliep eigenlijk nooit. Ik ging naar alle shows en speelde elke dag golf. In het weekend viel ik neer en kon ik alleen maar slapen".

Ook ging hij naar de nodige casino's en kwam hij zelfs te laat opdagen op de filmset omdat hij spelletjes aan het spelen was.

NieuwsFilm

meest populair