Hugh Jackman over een van zijn grootste filmhits: "ik was geschokt"

Hugh Jackman over een van zijn grootste filmhits: "ik was geschokt"

'The Greatest Showman' beleefde een belabberd openingsweekend maar werd uiteindelijk een dikke hit.

Hugh Jackman is één van de bekendste en meest geliefde acteurs in Hollywood. Bij het grote publiek is hij vooral bekend als Wolverine in de X-Men-films. Maar hij heeft een succesvolle carrière met rollen in allerlei films. Films als Prisoners, Les Misérables en The Prestige laten zijn bereik als acteur zien. Voor zijn rol in Les Misérables werd de acteur zelfs genomineerd voor een Oscar.

Één van de meest opmerkelijke rollen die de Australische acteur heeft gespeeld is die van showman P.T Barnum in The Greatest Showman. Een film maken over Barnum was een passieproject voor Jackman. Maar de acteur was doodsbang dat de musicalfilm hopeloos zou floppen.

Belabberd openingsweekend
Ondanks zijn passie voor zang en dans stond Jackman niet bekend als musicalster. Een musical met Jackman in de hoofdrol was dan ook een groot risico. Nadat de film met zeer slechte cijfers in première ging was Jackman bang dat de film een flop zou worden.

"Ik was zo bezorgd, iedereen was heel bezorgd," vertelt de acteur tegen RadioTimes. "We hadden één van de slechtste openingsweekends in de geschiedenis van Hollywood dus we hadden alle reden om ons zorgen te maken."

De film vond langzaam een publiek
The Greatest Showman nam het tijdens kerstmis 2017 op tegen Star Wars: The Last Jedi en Jumanji: welcome To The Jungle. Tijdens het openingsweekend had niemand oog voor de film en de musical bracht een miezerige $8,8 miljoen op. De film werd direct als flop bestempeld.



Maar in de weken na kerstmis ontdekten bioscoopgangers de film en werd het een publieksfavoriet. Uiteindelijk bracht de film $434 miljoen op en werd het één van de grootste hits van 2017.

Circusshow
The Greatest Showman vertelt het verhaal van P.T Barnum die met zijn waanzinnige circusshow een wereldwijde sensatie creëerde. Naast Jackman zijn ook Zac Efron, Michelle Williams, Zendaya en Rebecca Ferguson in de film te zien. Je kan The Greatest Showman nu bekijken op Disney+.

NieuwsFilm

meest populair