Harrison Ford heeft alles te danken aan Al Pacino: "Ik had die rol zo kunnen accepteren"

Harrison Ford heeft alles te danken aan Al Pacino: "Ik had die rol zo kunnen accepteren"

Het is lastig iemand anders voor te stellen als Han Solo maar toch was dit bijna het geval.

Harrison Ford heeft een geweldig mooie carrière achter de rug. De geliefde acteur heeft ook heel wat iconische personages gespeeld. Denk bijvoorbeeld maar aan Indiana Jones en Han Solo. Toch had hij de laatstgenoemde rol bijna aan een andere acteur moeten afstaan.

Het is vandaag de dag lastig om iemand anders voor te stellen als Han Solo, maar toch ging de rol bijna naar een andere iconische acteur, namelijk niemand minder dan Al Pacino. Oorspronkelijk wilde het Star Wars-team gaan voor een iets bekendere acteur als Han Solo.

Maar toch
Pacino was natuurlijk al een grote naam en had hoge ogen weten te gooien in The Godfather. Niet zo heel gek dus, dat George Lucas en co. het wel zagen zitten om hem een hoofdrol te geven in 'a galaxy far, far away'.

Pacino bedankte echter voor het project, ondanks het feit dat hij een flinke som geld zou krijgen. De acteur liet de rol aan zich voorbij gaan, aangezien hij het script te ingewikkeld vond en niet veel van het verhaal begreep.

Interview
Zo zei Pacino al eerder grappend: "Weet je wie zijn carrière aan mij te danken heeft? Harrison Ford. Hij is in Star Wars te zien, maar dit was eigenlijk mijn rol. Ik begreep echter niks van het script en liet deze kans dus varen".



Hoewel de rol dus wel naar Ford ging, had hij in het begin ook niet enorm veel interesse. Hij vond het personage in eerste instantie maar saai en vroeg aan Lucas of ze hem niet zouden kunnen laten sterven.

Meer
Ford zei tijdens een interview: "Ik dacht: laat Han Solo maar sterven. Laat hem zich opofferen voor Luke en Leia. Hij heeft geen moeder, geen vader, geen toekomst. Hij neemt niet echt deel uit aan het verhaal, dus geef hem de mogelijkheid om met een knal te eindigen en zijn vrienden te redden".



Uiteindelijk liep dit dus heel anders en kreeg Ford heel veel meer te doen als Solo. Hij groeide dan ook uit tot een van de geliefdste personages in het Star Wars-universum.

NieuwsFilm

meest populair