Karen Gillans 'Jumanji'-outfit: Het schandaal rondom de controversiële kledingkeuze

Karen Gillans 'Jumanji'-outfit: Het schandaal rondom de controversiële kledingkeuze

Maandenlang werd er over gediscussieerd tot eindelijk de eerste beelden verschenen.

Het komt wel vaker voor dat bepaalde acteurs opduiken in een vreemde outfit. Soms zorgt dit enkel en alleen voor gefronste wenkbrauwen, maar soms is er ook wel meer over te doen en is er kritiek of ontstaat er zelfs ophef over. Hier weet Karen Gillan alles vanaf.

Gillan is de laatste jaren een grote naam geworden in Hollywood. De actrice speelt een belangrijke rol in het MCU, namelijk Nebula, maar was ook in het Jumanji-tweeluik te zien. Toch verliep dit niet geheel vlekkeloos.

Eerste foto
In 1995 kwam de geliefde en originele Jumanji uit, waarin de hoofdrol is weggelegd voor Robin Williams. In 2017 kwam de remake uit, waarin de belangrijkste rollen worden ingevuld door Dwayne Johnson, Kevin Hart, Jack Black en dus Gillan.

Een jaar voordat de film uitkwam, in september 2016 om precies te zijn, kregen we de eerste foto van de vier hoofdrolspelers te zien. Hoewel alle mannen beschikken over een jungle-geschikte outfit, kan niet hetzelfde gezegd worden over Gillan.

Kritiek
Haar outfit is niet alleen klein maar in de ogen van de nodige mensen ook onnodig sexy. Gillan probeerde de boel nog een beetje te sussen toen ze zei tijdens een interview: "Geen zorgen, ik krijg hier genoeg voor betaald, dus het is de moeite waard!". Dit hielp echter niet echt.



Pas toen de eerste beelden van de film werden vertoond in maart 2017 tijdens de CinemaCon kwam er een einde aan de kritiek, aangezien het toen duidelijk werd waarom Gillans in deze schaars geklede outfit is te zien.

Verhaal
De vier acteurs kruipen namelijk in de huid van videospelpersonages en moeten dus niet gezien worden als echte mensen van vlees en bloed. Gillan is Ruby Roundhouse (tevens een homage aan Lara Croft), een personage met speciale krachten. Vanaf dat moment begreep eigenlijk iedereen de onpraktische kostuumkeuze.



Dat niet alleen. Het is de jonge en verlegen Martha (actrice Morgan Turner) die zich 'transformeert' in Roundhouse. Zij is dus in een keer volwassen en de outfit geldt als een satirische reflectie waarop de nodige videospellen vrouwen in beeld brengen.

NieuwsFilm

meest populair