Morgan Freeman over zijn beste film: "Niemand kon Shawshank Redemption uitspreken"

Morgan Freeman over zijn beste film: "Niemand kon Shawshank Redemption uitspreken"

Hoewel filmliefhebbers er nu helemaal niets bij kunnen voorstellen, was 'The Shawkshank Redemption' niet altijd een groot succes

Hoewel The Shawshank Redemption nu wordt bestempeld als een van de beste films ooit gemaakt, heeft de indrukwekkende film niet altijd zo'n groot succes kunnen vieren. De film flopte gigantisch in de bioscoop. Morgan Freeman legt uit waarom.

Het is een prachtige klassieker: The Shawshank Redemption. Het verhaal over twee gevangenen wordt vandaag de dag beschouwd als een meesterwerk, maar dat durfde niemand aan het begin van de film te zeggen.

Gigantische flop
De film flopte dramatisch in de box office en leverde nauwelijks iets op. Morgan Freeman vindt dat het publiek daar niet verantwoordelijk voor is geweest, dat vertelt hij in een interview met Vanity Fair.

Volgens Freeman had het namelijk allemaal te maken met de naam van de film! "Niemand kon zeggen: Shawshank Redemption. Je moet het hebben van mond-tot-mondreclame", vertelt de acteur.

Concurrentie
Buiten dat het misschien een lastige titel was om uit te spreken, had de film destijds ook grote concurrentie. Denk eens aan Forrest Gump met Tom Hanks of Pulp Fiction van Quentin Tarantino. Dan is het natuurlijk best lastig om daar met kop en schouders bovenuit te steken.



Veel bezoekers zagen hierdoor mogelijk de titel over het hoofd. Gelukkig wisten later veel filmliefhebbers de film weer te vinden. Het is de best beoordeelde film op filmwebsite IMDb; een behoorlijke prestatie.

NieuwsFilm

meest populair