De opmerkelijke reden waarom Denzel Washington weigerde Julia Roberts te zoenen

De opmerkelijke reden waarom Denzel Washington weigerde Julia Roberts te zoenen

De acteur dacht aan zijn fans en vond dit geen goede keuze.

Denzel Washington wordt gezien als een van de beste acteurs die er rondloopt in Hollywood. Al decennialang weet hij hoge ogen te gooien. Menig regisseur wil dan maar ook wat graag met hem werken, maar de samenwerking met Alan J. Pakula verliep liet niet geheel vlekkeloos.

Pakula maakte enkele succesvolle films zoals All the President's Men en Sophie's Choice. In 1993 begon hij aan The Pelican Brief, waar hij twee grote filmtalenten voor wist te strikken: Washington en Julia Roberts.

Verhaal
Twee rechters van het Amerikaanse hooggerechtshof worden vermoord. De jonge rechtenstudente Darby Shaw (Roberts) wil de waarheid achterhalen.

Ze stelt een juridisch dossier samen, dat ze via een vriend doorspeelt aan een jurist van de FBI. De journalist Gray Grantham (Washington) heeft zich ook toegelegd op de zaak.

Relatie
Tijdens hun onderzoek groeien de twee naar elkaar toe. Pakula had dan ook gepland dat de twee acteurs zouden kussen. Menig man zou hier waarschijnlijk niet nee tegen zeggen, maar Washington weigerde deze scène op te nemen.



De reden hiervoor? Enkele jaren eerder nam Washington de film The Mighty Quinn op, waarin hij ook al moest zoenen met de witte actrice Mimi Rogers. Hier kreeg hij echter wel de nodige kritiek voor en dit wilde hij nu vermijden.

Fanbase
Washington zei destijds dat het grootste deel van zijn fans zwarte vrouwen zijn. Hij maakte zich zorgen dat als hij te veel 'pikante scènes' zou opnemen met witte actrices dat zijn fans dan zouden afhaken.



Zo zei de acteur al eerder: "Zwarte vrouwen werden destijds niet echt neergezet als aantrekkelijk, maar zij zijn mijn grootste fans". Roberts, tevens een goede vriendin van Washington, liet zich er zelf ook over uit.

Begrijpelijk
"Ik was degene die Denzel wilde casten voor de film" begint ze. "Ik zei dan ook tegen Alan dat we voor Denzel moesten gaan. Hij deed het ook geweldig. Zijn personage was in het script niet zo heel interessant, maar Denzel maakte er echt het meeste van".



Roberts vervolgt: "Ik heb echter zo vaak te horen gekregen dat Denzel me niet wilde kussen in de film. Natuurlijk wilde ik wel met hem zoenen, maar het was Denzels idee om dit eruit te halen!" Toch kan de actrice er vandaag de dag wel om lachen.

NieuwsFilm

meest populair