De vieze reden waarom het zo vaak gigantisch stonk op de set van 'Alien'

De vieze reden waarom het zo vaak gigantisch stonk op de set van 'Alien'

Ingewanden van dieren werden vaker gebruikt maar dit was niet erg aangenaam...

Ridley Scott heeft al heel wat pareltjes gemaakt, maar een van zijn bekendste films is zonder enige twijfel Alien. Deze film kwam in 1979 uit maar de nodige filmfanaten zijn deze blockbuster nog lang niet vergeten. Ken jij echter alle onderstaande weetjes?

De iconische film, die overal ijzersterk scoort, volgt het ruimteschip Nostromo. Wanneer zij onderweg zijn terug naar de aarde, ontvangen ze een SOS-signaal van een andere planeet. Het team besluit er op af te gaan, maar dat hadden ze beter niet kunnen doen...

Dé scène
De bekendste scène van de film is ongetwijfeld de 'chestburster'. Hier doen al decennia lang de nodige verhalen over de ronde, maar deze scène werd niet in een keer gefilmd. Hiervoor waren twee opnames nodig, aangezien het de eerste keer misging.

Tijdens de eerste opname kwam de chestburster niet door Kane's shirt heen, waardoor het dus opnieuw gefilmd moest worden. Heel even werd eraan gedacht om toch voor dit gefaalde shot te gaan, aangezien het ook behoorlijk bruut was om een alien in Kane's buik zien te bewegen maar deze er niet uitkomt.

Goor
Voor deze scène werd gebruikt gemaakt van een neptorso dat vol werd gestopt met de ingewanden van dieren. Hoofdrolspeelster Sigourney Weaver liet dan ook al eerder weten dat het hierdoor gigantisch stonk op de filmset.



Buiten Weaver wist echter niemand dat er echte ingewanden en bloed zouden worden gebruikt. Scott wilde namelijk gaan voor echte en authentieke reacties, maar acteur Yaphet Kotto (te zien als Parker) bleef hierdoor gechoqueerd achter.

Meer
Daar blijft het niet bij. De dode facehugger die door Ash wordt onderzocht werd ook van diereningewanden gemaakt. Hiervoor werden schaaldieren gebruikt, maar ook vier oesters en de lever van een schaap. Ook gedurende deze opnames rook het dus allesbehalve fris.



De facehugger zou oorspronkelijk ook groen geverfd moeten worden, maar Dan O'Bannon, verantwoordelijk voor het script, weigerde dit. Hij vond de vleesachtige kleur van de facehugger overtuigender en beter passen.

NieuwsFilm

meest populair