Deze aangrijpende parel op Netflix zet je waarschijnlijk meteen aan voor een avond prima filmvermaak

Deze aangrijpende parel op Netflix zet je waarschijnlijk meteen aan voor een avond prima filmvermaak

Iedereen zou 'JFK' van Oliver Stone echt een keertje moeten zien!

Het grote voordeel van de helaas wat talrijke streamingdiensten is dat er ook heel wat goede titels uit de filmhistorie terug te kijken zijn. Ze worden amper door de diensten gepromoot, dus je zult ze moeten opzoeken. FilmTotaal helpt je een handje.

Zo staat op Netflix de dramafilm JFK van regisseur Oliver Stone, die je kunt kennen van Snowden en Natural Born Killers.

JFK
De dramafilm uit 1991 heeft een hoofdrol Kevin Costner. Bijrollen gingen naar onder meer Tommy Lee Jones, Donald Sutherland, Gary Oldman en Kevin Bacon. De ontvangst van de film is erg goed te noemen.

Zo luidt de critics consensus op Rotten Tomatoes (84%): "Als geschiedenisboek is JFK van Oliver Stone twijfelachtig, maar als filmmaken is het spannend, het propt een hoop informatie en spanning in de drie uur durende speelduur en maakt geweldig gebruik van de uitstekende cast."

Reacties
"Geweldige film waarin een officier van justitie een paar jaar na de moord op JFK een eigen onderzoek begint. Een behoorlijk ingewikkeld com(plot) dat hier ook groots wordt gebracht. Vooral sterk gemonteerde scenes. Mede dankzij deze montage en de muziek van John Williams blijft het spannend. Een flinke cast met eigenlijk alleen maar bekende namen. Wat mij betreft Oliver Stone's magnum opus." schreef Scorsese op Moviemeter.



Bob Gray schreef op Moviemeter: "Geweldig gemaakte film. Ben normaal niet zo'n fan van de edits en montage van Stone, maar hier is het geweldig gedaan. Erg sterke vertelling van het onderzoek van Garrison naar de mogelijke waarheid rond de moord op JFK."

Op Netflix
De $40 miljoen kostende film was een financieel succes en bracht meer dan $205 miljoen op aan de Box Office. Gelukkig kun je de film nu nog een keertje kijken op Netflix.


Synopsis: Officier van justitie Jim Garrison onderneemt enkele jaren na de moord op president John F. Kennedy (1963) verwoede pogingen om aan te tonen dat er meerdere moordenaars waren en dat er wel degelijk sprake was van een samenzwering.

NieuwsFilm

meest populair