Martin Scorsese vreest voor de toekomst van bioscoopfilms: "streaming en franchises nemen over"

Martin Scorsese vreest voor de toekomst van bioscoopfilms: "streaming en franchises nemen over"

Binnenkort komt zijn 'Killers of the Flower Moon' uit maar de regisseur wil wel dat je naar de cinema gaat.

Martin Scorsese is al decennialang een van de grootste regisseurs in Hollywood. Hij maakt het ene na het andere pareltje, al komt hij ook wel vaker op merkwaardige wijze in het nieuws langs wanneer hij weer eens iets te zeggen heeft over de stand van zaken in de filmwereld. Nu is het weer raak.

Enkele jaren geleden liet de regisseur, o.a. bekend van Goodfellas en The Wolf of Wall Street, weten dat hij Marvel niet erg hoog heeft zitten. Scorsese haalde destijds dus uit naar het superheldengenre, maar nu heeft hij het op streaming en grote franchises gemunt.

Echte cinema
Tijdens een recent interview tijdens het London Film Festival liet Scorsese zich uit over de toekomst van de cinema en de taak die jonge filmmakers staat te wachten: "Ik weet dat de cinema op dit moment opnieuw wordt 'uitgevonden, met alle nieuwe technieken, maar ik hoop dat 'serieuze' films nog een kans maken".

"Ik ben bang dat franchise-films meer en meer plaats zullen innemen in de bioscopen. Ik vraag bioscoopeigenaren altijd dat ze wat plaats overhouden zodat jonge mensen kunnen zeggen: 'wij willen die nieuwe film zien' zonder dat het gaat om een deel van een franchise".

Genieten
Scorsese vervolgt: "De bioscoopervaring blijft het mooiste wat er is. Je moet mensen naar de cinema krijgen. Films moeten zo in elkaar zitten dat je zo op het grootste scherm wil beleven, niet dat je thuis blijft".



"Het zien en beleven van een film met andere mensen in een grote zaal is in mijn ogen nog het beste wat films te bieden hebben. Toch vrees ik dat dit vandaag de dag een lastige taak is geworden..." Mocht je zelf een bioscoop-fanaat zijn, dan is Scorsese's Killers of the Flower Moon er wel eentje om op de agenda te zetten.

NieuwsFilm

meest populair