Nederlands topdrama 'Zeevonk' binnenkort in de bioscopen te zien

Nederlands topdrama 'Zeevonk' binnenkort in de bioscopen te zien

Wanneer Lena haar vader verliest, gaat ze tot het uiterste om te bewijzen dat een mysterieus beest zijn vissersboot tot zinken heeft gebracht.

West-Vlaams staat niet bekend als het meest toegankelijke Vlaamse dialect. Toch is het aan te raden om het Belgische drama Zeevonk een kans te geven.

Dit ontroerende en tegelijk spannende debuut van regisseur Domien Huyghe speelt zich grotendeels af in Oostende. Domien schreef samen met zijn zus Wendy het semi-autobiografische script; net als hun hoofdpersoon verloren zij op jonge leeftijd hun vader.

Het plot
Lena verliest haar vader wanneer zijn vissersboot vergaat op zee. Er wordt gefluisterd dat het ongeluk haar vaders schuld is maar Lena is ervan overtuigd dat er een mysterieus beest rondwaart in de Noordzee, een monster dat het schip deed zinken.

Ze gaat tot het uiterste om het bestaan van het monster te bewijzen.

Spielberg in Vlaanderen
In de trailer zien we dat dit een aangrijpende familiefilm gaat worden voor het hele gezin; een recensent beschreef Huyghes werk zelfs als een 'Spielbergiaanse mix van avontuur en emotie'. Een knap kunstwerkje van onze zuiderburen dus.


Zeevonk is vanaf 25 oktober in de Nederlandse bioscopen te zien.

NieuwsFilm

meest populair