Films van $250 miljoen zijn "walgelijk" vindt de regisseur van o.a. 'Borat'

Films van $250 miljoen zijn "walgelijk" vindt de regisseur van o.a. 'Borat'

Larry Charles zegt dat we zo alleen maar het kapitalistische systeem helpen.

Vandaag de dag komt het steeds vaker voor dat grote studio's bereid zijn honderden miljoenen dollars in een enkele film te pompen. Regisseur Larry Charles, o.a. bekend van Borat, is hier absoluut geen fan van.

Charles, die momenteel zijn nieuwe indiefilm Dicks: The Musical in de spotlights zet, liet zich er tijdens een recente podcast over uit. De filmmaker nam de tijd om uit te halen naar Hollywood en de peperdure blockbusters.

Reactie
Zo zegt hij: "Ik maak films zoals 'Dicks: The Musical' met een klein budget. Dat is niet altijd makkelijk. Ik heb dit echter veel liever dan wanneer er honderden miljoenen worden uitgegeven aan een blockbuster. In mijn ogen vind ik dit zelfs grof".

"Ik vind het storend, dat je ziet dat sommige films 250 miljoen dollar kosten en je ziet hoe het in de wereld eraan toe gaat. We zijn allemaal diep onder de indruk van mooie series en grote films, maar zo doen we ook mee aan het kapitalistische systeem waar zoveel mensen een probleem mee hebben..."

Verandering
Charles eindigt door te zeggen: "Zo lang we dit accepteren en toestaan zal er niks veranderen. Daar heb ik wel moeite mee". Tot slot liet hij weten dat hij wel nog geniet van het maken van films, maar dat dit gezien het filmlandmaatschap van vandaag de dag alsmaar lastiger wordt.



NieuwsFilm

meest populair