Dit 'Harry Potter'-deel mag absoluut een horrorfilm genoemd worden als het aan de regisseur ligt

Dit 'Harry Potter'-deel mag absoluut een horrorfilm genoemd worden als het aan de regisseur ligt

Alfonso Cuarón wilde zijn deel, net zoals het boek, duister en donker laten aanvoelen.

Elke Harry Potter-fan weet dat de franchise tamelijk rustig begint, maar naarmate de kindsterretjes opgroeien wordt ook het verhaal duister en gewelddadiger. Regisseur Alfonso Cuarón zegt dat zijn deel zelfs als een horrorfilm gezien kan worden.

Cuarón, o.a. bekend van Children of Men en Gravity, mocht het derde deel, Harry Potter and the Prisoner of Azkaban, voor zijn rekening nemen. Deze film is dan ook een stuk donkerder van sfeer dan zijn voorgangers.

Inspiratie
De regisseur had het boek natuurlijk ook gelezen en was meteen een fan. Zo zegt Cuarón: "Toen ik het boek las waren er twee elementen die mij gigantisch aanspraken. Er zit horror in, maar ook een tintje film noir".

"Toen ik met de film begon, baseerde ik dit als het ware op de Duitse cinema toen het het eind was van de stomme film en er langzaam maar zeker naar de 'talkies' werd toegewerkt, zoals Fritz Lang naar Murnau".

Belangrijk
Cuarón vervolgt: "Lang heeft ook film noir elementen in zijn films zitten, maar er zit ook horror in. Het belangrijkste aspect is echter toch zeker wel hoe hij probeert de zorgen van die tijd in beeld te brengen".



"In mijn ogen is dat ook wat J.K. Rowling wilde laten zien met Harry Potter. Het is een verhaal gebaseerd gedurende onze tijd. Het gaat over de stand van zaken in onze wereld en hoe wij hiermee omgaan".

NieuwsFilm

meest populair