Deze onwaarschijnlijke komedie knalt de Netflix Top 10 binnen

Deze onwaarschijnlijke komedie knalt de Netflix Top 10 binnen

Na Iron Man koos Robert Downey Jr. voor een wel heel opvallende film: een succes was het overigens niet.

Dit jaar zagen we Iron Man-acteur Robert Downey Jr. in een opvallend serieuze rol. Hij speelde namelijk een sleutelrol in Oppenheimer van Christopher Nolan. Die film staat nog niet op Netflix, maar een van Downey Jr.'s andere nieuwere films wel. Dolittle staat namelijk op plaats vier in de Netflix Top 10.

Met Dolittle wilde Downey Jr. ongetwijfeld het Iron Man-imago wat van zich afschudden. De komedie was namelijk de eerste film sinds Avengers: Endgame. De regie lag in handen van Stephen Gaghan en Netflix omschrijft de film met woorden als "kids, komisch duo" en "dierenvrienden".

Zwak ontvangen
De ontvangst van Dolittle was zwak. De Tomatometer van Rotten Tomatoes komt uit op slechts 15 procent na 243 recensies en de IMDb staat op een 5,6/10. FilmTotaal-recensent Frank stol zag de film ook, gaf deze 3 sterren en concludeerde:

"Helaas kunnen de malle verwikkelingen, het geschmier van Michael Sheen en Antonio Banderas, en de exotische locaties niet verhullen dat Dolittle een beetje hol aanvoelt. Er mist namelijk een warm, kloppend hart. Een emotionele binding tussen de menselijke personages."

Nu op Netflix
Wil je de nieuwste Dolittle-film graag zien, dan vind je die nu hier op Netflix.


De synopsis: Als koningin Victoria ziek wordt, hijsen dr. Dolittle, zijn jonge leerling en zijn dierenvrienden de zeilen voor een epische zoektocht naar een magisch geneesmiddel.

NieuwsFilm

meest populair