Ridley Scott onthult de reden waarom 'Gladiator 2' zo lang op zich liet wachten

Ridley Scott onthult de reden waarom 'Gladiator 2' zo lang op zich liet wachten

Het was allesbehalve makkelijk om een goed verhaal te bedenken.

Het komt wel vaker voor dat Hollywood komt met onnodige vervolgen of remakes. De nodige filmfanaten zijn dan ook sceptisch over het Gladiator-vervolg. Gelukkig wordt deze wel wederom gemaakt door Ridley Scott, die zich nu uitlaat over de sequel.

Scott, o.a. bekend van andere pareltjes als Alien en Blade Runner, wist in 2000 hoge ogen te gooien met Gladiator. Deze epos werd ijzersterk onthaald, won maar liefst 5 Oscars en staat op plek 36 in de beste 250 films aller tijden op IMDb.

Mislukt
Volgend jaar, maar liefst bijna een kwart eeuw later, komt dus het vervolg uit. Scott laat nu weten waarom hij hier zolang mee wachtte: "Ik had geen goed script. We probeerden het vier jaar geleden en we wisten een sterke schrijver te strikken, maar hij kreeg het verhaal niet van de grond".

"Het is een lastige taak. Hij had er moeite mee en was enorm teleurgesteld dat het hem niet lukte. Het gaat om een goede vriend van mij. Toen ik hem vroeg of het een beetje opschoot zei hij nee, terwijl hij al 10 maanden de tijd had gehad. We besloten op dat moment te stoppen".

Maar toch
Scott kwam uiteindelijk met zijn team bij een makkelijk maar interessant verhaal uit. Zo vervolgt hij: "We besloten het weer te proberen met een voor de hand liggend idee. Een iemand heeft het overleefd, en dit is de zoon van Lucilla, Lucius. Het verhaal gaat over hem".



Officieel is er nog geen plot, maar door de casting hebben we wel een idee hoe het eruit gaat zien. Paul Mescal zal een volwassen versie van Lucius spelen, die mogelijk zijn eigen avonturen zal beleven. Hij bewonderde Maximus en koos ervoor om een gladiator te worden in plaats van de troonopvolger te worden.

NieuwsFilm

meest populair