Het is nu duidelijk waarom Disney+ zoveel originele Disney+-films heeft verwijderd

Het is nu duidelijk waarom Disney+ zoveel originele Disney+-films heeft verwijderd

Het lijkt erop dat ze kosten willen besparen door projecten door te verkopen.

Vandaag de dag zijn er heel wat streamingdiensten, al zijn de grootste ongetwijfeld Netflix, Amazon Prime en Disney+. Toch keken de nodige filmfanaten verbaasd op toen laatstgenoemde met een opmerkelijke zet kwam.

De streaminggigant die in de hand van 'het Huis van de Muis' is, verwijderde afgelopen mei tientallen films en series. Dit zorgde voor de nodige gefronste wenkbrauwen, voornamelijk omdat Disney+ niet duidelijk aangaf wat stond te gebeuren.

Andere streamingdiensten
Zo verdwenen grote titels zoals o.a. Kenneth Branaghs 125 miljoen dollar kostende Artemis Fowl, maar ook The Princess, Crater, Stargirl en Rosaline, om er maar een paar op te noemen.

Nu blijkt dat de nodige films die gesneuveld waren opduiken op andere grote streamingplatformen, zoals Apple en VUDU. Disney deelde dit nieuws niet, waardoor het onbekend was dat de verwijderde films ergens anders weer te zien zouden zien.

De reden
De exacte reden hiervoor is onbekend, al lijkt het erop dat Disney deze beslissing maakte i.v.m. teleurstellende cijfers. Eerder dit jaar liet Bob Iger weten dat maar liefst 7000 werknemers voor het eind van jaar zullen moeten vertrekken.



Zo zei hij: "We moeten Disney beter runnen, al helemaal gedurende deze lastige tijd. We moeten 5,5 miljard dollar besparen en 2,5 miljard dollar minder uitgeven". Het lijkt er dus op dat ze films hebben verkocht aan andere streamingdiensten.

NieuwsFilm

meest populair