Tot op heden is dit de beste film van 2023 volgens Rotten Tomatoes, maar (bijna) niemand heeft deze gezien

Tot op heden is dit de beste film van 2023 volgens Rotten Tomatoes, maar (bijna) niemand heeft deze gezien

De film The First Slam Dunk was maar kort te zien in de Nederlandse bioscopen.

Op Rotten Tomatoes staat een lijst met de best ontvangen films van 2023. Bovenaan staat een film met een score van 100 procent, de enige film in de lijst. De titel is The First Slam Dunk.

The First Slam Dunk verscheen in juli dit jaar beperkt in de Nederlandse bioscopen. Bezoekcijfers zijn niet bekend en dat geeft al aan dat slechts enkele duizenden Nederlanders de film in de bioscoop hebben kunnen zien.

The First Slam Dunk
De regie lag in handen van schrijver Takehiko Inoue die zijn eigen mangareeks erop nasloeg. Deze reeks verscheen van 1990 tot 1996 met 31 uitgaven.

De anime was buiten Nederland een grote hit. Er werd wereldwijd maar liefst $258 miljoen opgehaald, waarvan $106 miljoen in het thuisland Japan. In China noteerde film een fraaie $75,8 miljoen en in Zuid-Korea een dikke $30 miljoen.

Basketbal
The First Slam Dunk volgt een basketbalteam van Shohoku High School en richt zich vooral op Ryota Miyagi, de point guard van het team. Hij is geboren en getogen in Okinawa en treedt in de voetsporen van zijn oudere broer, Sota, die op vroege leeftijd kwam te overlijden.


Op Rotten Tomatoes staat The First Slam Dunk op 100 procent na 41 recensies, met zes van Top Critics. Hiermee voldoet de film overigens maar net aan de criteria om in de lijst terecht te mogen komen. Films met een beperkte release moeten namelijk minimaal 40 reviews hebben, met vijf van Top Critics.

Prachtig vormgegeven
Op Rotten Tomatoes leest de critics consensus over de anime, een combinatie tussen 2D-handgetekende animatie en 3D-technieken: "Een enerverende, adembenemende, prachtig vormgegeven mangaverfilming, The First Slam Dunk schiet en scoort."


Helaas is The First Slam Dunk nergens te streamen, al verschijnt ie mogelijk snel op Pathé Thuis. Het is ook nog wachten op een Dvd of Blu-ray uitgave.

NieuwsFilm

meest populair