Leraar flink de fout in: laat extreme horrorfilm aan Groep 6-leerlingen zien

Leraar flink de fout in: laat extreme horrorfilm aan Groep 6-leerlingen zien

De directrice van de school staat achter de leerkracht en zegt dat de film werd stopgezet.

Het komt wel vaker voor op scholen dat leraren de leerlingen of studenten meenemen naar de bioscoop of op school een film laten zien. Dit zijn normaalgesproken altijd leuke momenten, maar op een basisschool in Florida ging dit toch goed fout...

Een leraar van een 'fourth grade' klas (kinderen tussen de 9 en 10) wilde zijn leerlingen trakteren op een Winnie the Pooh-film. Bijna elk kind is een fan van het wereldberoemde schattige beertje, maar de leraar zette echter Winnie the Pooh: Blood and Honey op.

Iets anders
Het gaat hier dus om de Britse onafhankelijke slasher-film uit 2023, geschreven en geregisseerd door Rhys Frake-Waterfield. De film dient als een horror-hervertelling van de Winnie de Poeh-boeken en viel dus ook niet erg goed in de smaak bij de kinderen en hun ouders.

Het was natuurlijk wel te verwachten dat de nodige ouders hierna klachten hebben ingediend tegen de leraar. Zo zegt een moeder van een tweeling die de film hebben gezien totaal gechoqueerd terug naar huis kwamen.

Foutje
Zo zegt deze moeder: "Ze hebben ongeveer 20 à 30 minuten van deze film gezien. Zelfs toen de kinderen duidelijk maakten dat ze dit niet wilden zien liet de leraar het gewoon opstaan".



De directrice van de school, Vera Hirsch, liet zich er eveneens over uit: "De klas heeft de eerste 20 minuten gezien. Hier komt een enge scène in voor. Op dat moment zette de leraar de film meteen stop. De kinderen hebben geen geweld gezien, want dit komt pas later voor in de film".

NieuwsFilm

meest populair