Martin Scorsese kondigt zijn volgende film 'The Wager' aan en hier gaat deze over

Martin Scorsese kondigt zijn volgende film 'The Wager' aan en hier gaat deze over

Deze week verschijnt Killers of the Flower Moon, maar Scorsese heeft zijn volgende project al uitgekozen.

Tijdens zijn persronde in het kader van het deze week te verschijnen Killers of the Flower Moon, heeft Martin Scorsese onthuld wat zijn volgende film wordt.

Het betreft een verfilming van David Granns non-fictieboek The Wager. Dit werd al eerder gesuggereerd, maar nu bevestigde Scorsese het voor het eerst zelf.

Eindelijk officieel
Scorsese liet het nieuws vallen tijdens een interview met The Sunday Times. Grann meldde eerder in augustus al dat dit het geval ging zijn.

En dat is niet het enige wat officieel is. Leonardo DiCaprio zal de hoofdrol spelen en Apple Studios zal de film, net als bij Killers of the Flower Moon het geval was, financieren.

Bijzonder verhaal
Het non-fictieboek speelt zich af in 1740 en begint met een in elkaar geflanste boot net 30 vermagerde mannen die aanmeren aan de kust van Brazilië. De mannen beweren de overlevenden te zijn van een Brits schip dat schipbreuk zou hebben geleden in Patagonië. En omdat ze deze zware beproeving hebben doorstaan worden ze ontvangen als helden.



Zes maanden daarna zijn er echter nog drie mannen die aan de kust van Chili aanspoelen. Deze mannen beweren dat de andere mannen deserteurs zijn. Dit heeft tot gevolg dat een speciaal tribunaal wordt samengesteld om de waarheid te achterhalen.

Drukke Marty
De 80-jarige Scorsese heeft overigens nog een hoop andere films in de tijdlijn: zo zijn er een Jerry Garcia-biopic met Jonah Hill, een Theodore Roosevelt-biopic met DiCaprio en een film over Jezus waaraan hij werkt.

Het is nog onduidelijk wanneer The Wager moet verschijnen.



NieuwsFilm

meest populair