Dit vindt de doodzieke 'Jurassic Park'-acteur Sam Neill enger dan doodgaan

Dit vindt de doodzieke 'Jurassic Park'-acteur Sam Neill enger dan doodgaan

Hij weet dat hij op een gegeven moment zal sterven, maar hij wil wet tot het einde kunnen acteren.

Begin dit jaar bracht Sam Neill zijn autobiografie uit. Helaas staan hier niet alleen maar leuke dingen in. De geliefde Jurassic Park-acteur wordt behandeld aan een agressieve vorm van bloedkanker. Hij laat zich hier nu opnieuw over uit.

Neill begon met chemotherapie, die de eerste maanden hielp. Vervolgens switchede hij naar een chemotherapiemedicijn, iets dat hij elke twee weken moet nemen. Dit lijkt goed te helpen, maar dit medicijn is als het ware nog in een testfase.

Gevolgen
Hoe dit precies zal uitpakken is dan ook onbekend. Neill was de eerste persoon die het mocht uitproberen in Nieuw Zeeland. Ondanks het feit dat het helpt, voelt hij zich na het nemen van het medicijn elke keer weer behoorlijk beroerd.

Ook hebben verschillende artsen de acteur al laten weten dat het medicijn op een gegeven moment niet meer zal werken. Neill heeft zich hierbij neergelegd en zegt niet bang te zijn om te sterven. Er is namelijk een ding dat hij nog enger vindt dan de dood.

Reactie
Zo zegt Neill: "Ik weet dat de drug me binnenkort niet meer zal helpen. En ja, ik heb bloedkanker, maar daar probeer ik niet te veel aan te denken. Ik heb er geen controle over. Als ik terugkijk naar mijn leven heb ik zoveel waar ik dankbaar voor ben".



De acteur vervolgt: "Ik ben niet bang voor de dood. Het is zeker vervelend, maar helemaal niks meer kunnen doen en niet meer kunnen acteren, daar ben ik echt bang voor". Op dit moment werkt hij dan ook weer aan het tweede seizoen van The Twelve, want ondanks het feit dat hij ernstig ziek is, wil hij gewoon doorgaan.

NieuwsFilm

meest populair