De legendarische Paulie uit 'Rocky' is niet meer: uit welke films kennen we Burt Young nog meer?

De legendarische Paulie uit 'Rocky' is niet meer: uit welke films kennen we Burt Young nog meer?

De acteur die de vriend en schoonbroer van Rocky Balboa speelde, werd 83 jaar.

Vandaag is via The New York Times bekend geworden dat acteur Burt Young is overleden. De acteur is vooral bekend van zijn rol als Paulie Pennino in de zes Rocky-films. Young werd 83 jaar.

Het personage Paulie is de vriend en schoonbroer van Rocky, de rol van Sylvester Stallone. Paulie is een wat jaloerse sidekick met een flink drankprobleem. Toch blijft hij altijd aan de zijde van Rocky, door dik en dun. In Rocky III omschrijft Rocky hem als "zijn gekke broer".

Meer films
Uiteraard speelde Young, geboren in New York, in nog veel meer films, zoals Chinatown (1974), The Gambler (1974), The Killer Elite (1975), Convoy (1978), en Mickey Blue Eyes (1999). Hij had ook rollen in tv-series, zoals Law & Order, M*A*S*H, Miami Vice, The Sopranos en het recente Russian Doll.

De laatste rol van Young hebben we waarschijnlijk nog niet gezien. Op de IMDb staan de films The Final Code, Way of the Warriors, Street Justice, All In en Asleep at the Wheel[/i]. In 2021 verscheen zijn tot op heden laatste film, met The Final Code.

Stallone
Uiteraard reageerden al heel wat bekenden uit Hollywood op het overlijden van Young. Stallone plaatste het volgende op Instagram: "Aan mijn lieve vriend, Burt Young, je was een ongelooflijke man en acteur, ik en de wereld zullen je heel erg missen...RIP". Young overleed al op 8 oktober in Los Angeles. Het is nog onbekend hoe de acteur is overleden.



NieuwsFilm

meest populair