Netflix onthult de trailer voor het meesterwerk 'La Sociedad de la Nieve'

Netflix onthult de trailer voor het meesterwerk 'La Sociedad de la Nieve'

De Spaanse inzending voor de Academy Awards 2024: La Sociedad de la Nieve.

Netflix heeft de nieuwe trailer online gezet voor de film La Sociedad de la Nieve. Op YouTube omschrijft Netflix zijn volgende Spaanse Netflix Original als volgt: "Een meesterwerk van Juan Antonio Bayona over een van de meest opmerkelijke verhalen van de 20e eeuw."

La Sociedad de la Nieve alias Society of the Snow komt van regisseur Juan Antonio Bayona, die je mogelijk kent van films als The impossible en A Monster Calls. De film debuteerde tijdens het filmfestival in Venetië en werd laaiend enthousiast ontvangen.

La Sociedad de la Nieve
De film vertelt het verhaal over vlucht 571 van de Uruguayaanse luchtmacht die in 1972 neerstortte. Aan boord zat onder meer het rugbyteam. Van de 45 passagiers overleefden 29 het ongeval. In een van de meest vijandige en ontoegankelijke omgevingen ter wereld doet de bemanning er alles aan om te overleven.

La Sociedad de la Nieve werd door Guy Lodge van Variety omschreven als een "krachtig effectieve tranentrekker" en staat op de Tomatometer van Rotten Tomatoes op 92 procent na dertien recensies.

Talent
De verfilming van het boek La sociedad de la nieve (The Snow Society: The Definitive Account of the World's Greatest Survival Story) heeft rollen voor veelal onbekende Uruguayaanse en Argentijnse acteurs.


In december kun je de film in Nederlandse bioscopen bekijken en op 4 januari zet Netflix de film online.

NieuwsFilm

meest populair