Martin Scorsese reageert op Quentin Tarantino's plan om na 10 films met pensioen te gaan

Martin Scorsese reageert op Quentin Tarantino's plan om na 10 films met pensioen te gaan

'Killers of the Flower Moon'-regisseur Martin Scorsese begrijpt dat Quentin Tarantino met pensioen wil, maar zelf is hij nog te nieuwsgierig om te stoppen met films maken.

Quentin Tarantino maakte jaren geleden bekend dat zijn tiende film zijn laatste zou zijn. Na de release van The Movie Critic is de Pulp Fiction-regisseur van plan om met pensioen te gaan. Maar wat vindt de 80-jarige Martin Scorsese ervan dat Tarantino al met zijn 60ste met pensioen gaat?

Tarantino en Scorsese behoren tot het select clubje regisseurs die zelfs niet-filmfans kennen. Scorsese regisseert al bijna 60 jaar films en heeft afgelopen week zijn 26ste film, Killers of the Flower Moon, uitgebracht.

Meesterwerken
Als Scorsese na 10 films gestopt zou zijn zouden we nooit meesterwerken zoals Casino, The Departed en The Wolf of Wall Street hebben gezien.

Tarantino maakte meesterwerken zoals Pulp Fiction, Inglorious Bastards en Once Upon A Time in Hollywood. Recentelijk kondigde hij zijn laatste film, The Movie Critic, aan. Tarantino gaf aan dat hij een perfecte reputatie als regisseur wil hebben, hij vond 10 films dan ook een mooi moment om te stoppen.

Verhalen vertellen
In een interview met The Associated Press werd Scorsese gevraagd over wat hij vindt van Tarantino's plan om met pensioen te gaan. Hij geeft aan dat Tarantino en hij twee verschillende regisseurs zijn. Tarantino schrijft al zijn films zelf, hij creëert verhalen terwijl de focus van Scorsese meer op regie ligt.



Scorsese: "Tarantino is een schrijver, hij bedenkt al deze fantastische verhalen. Ik laat me meer inspireren door de verhalen van anderen. Ik denk dat de manier waarop Tarantino films benadert anders is, een andere methode. Ik heb groot respect voor schrijvers, ik wou dat ik in een kamer kon zitten en verhalen kon bedenken, niet films, maar verhalen."

Scorsese nog niet met pensioen
Zelf heeft Scorsese nog geen plan om met pensioen te gaan. Hij geeft aan dat hij nog te nieuwsgierig is. En zolang er onderwerpen zijn die hij interessant vindt wil hij er films over blijven maken.

Scorsese: "Ik ben nog steeds nieuwsgierig naar alles. Als ik ergens nieuwsgierig over ben wil ik er een verhaal over vertellen. Ik moet ergens interesse in hebben, en dan kan ik er een film over maken."

Meer Scorsese in de maak
Scorsese is nog maar net klaar met Killers of The Flower Moon, maar tijd om stil te zitten heeft hij niet. Hij is inmiddels begonnen met werk aan zijn nieuwe samenwerking met Leonardo Dicaprio. Een verfilming van het boek The Wager: A Tale of Shipwreck, Mutiny and Murder.

Killers of the Flower Moon draait nu in de bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair