Brendan Fraser zorgt voor veel discussie met zijn rol in 'Killers of the Flower Moon'

Brendan Fraser zorgt voor veel discussie met zijn rol in 'Killers of the Flower Moon'

Is Fraser tever gegaan in zijn rol als advocaat in Scorsese's nieuwste film?

Het goed ontvangen Killers of the Flower Moon staat alom bekend als een erg lange zit met zijn 210 minuten. Maar het belicht ook essentiele zaken uit de Amerikaanse geschiedenis. Dit zorgt ook voor dat de personages van de film een veel impact hebben.

De film bevat enkele sterke optredens van bekende acteurs als Robert De Niro, Lily Gladsdtone en Leonardo DiCaprio. Maar er zijn ook enkele karakteracteurs in kleinere rollen met enkele minuten schermtijd, zoals Oscarwinnaar Brendan Fraser.

Frasers twijfelachtige rol
Brendan Fraser (The Whale) maakt in het laatste uur van de film een korte verschijning als W.S. Hamilton, de advocaat van het personage van De Niro. In de slechts 7 minuten weet hij een onuitwisbare indruk te maken.

Sommigen vinden dat hij een overdreven vertolking neerzet, terwijl hij lezingen geeft, schreeuwt en het decor 'opeet', maar tegelijkertijd een cruciale plotwending teweegbrengt.

Verhitte discussies
De rol heeft sociale media het debat aangewakkerd, waarbij sommige het bekritiseren als een afwijkend element met de rest van de film. Anderen prijzen het en zeggen dat Fraser "de opdracht begreep" en Scorsese precies wist hoe hij wilde dat het personage overkwam.




Killers of the Flower Moon is sinds vorige week te zien in de Nederlandse bioscopen en werd sterk ontvangen door de filmcritici. Het waargebeurde verhaal is extra sterk door de ongemakkelijke en sinistere toon van de film over de gruweldaden die werden begaan tegen de Osage Nation.

NieuwsFilm

meest populair