Bryce Dallas Howards 'Jurassic World'-outfit: Het schandaal rondom de controversiële kledingkeuze

Bryce Dallas Howards 'Jurassic World'-outfit: Het schandaal rondom de controversiële kledingkeuze

Wegrennen van levensgevaarlijke monsters op hakken lijkt inderdaad geen al te best idee.

Het komt wel vaker voor dat bepaalde acteurs opduiken in een vreemde outfit. Soms zorgt dit enkel en alleen voor gefronste wenkbrauwen, maar soms is er ook wel meer over te doen en is er kritiek of ontstaat er zelfs ophef over. Hier weet Bryce Dallas Howard alles vanaf.

Howard brak al op jonge leeftijd door in de filmwereld. Heel erg gek is dit niet. Haar vader is niemand minder dan Ron Howard, de beroemde regisseur, o.a. bekend van A Beautiful Mind en Rush. Toen Bryce nog geen 20 was scoorde ze dan ook al de nodige rolletjes.

Grote doorbraak
De laatste jaren heeft de actrice echter aangetoond heel goed haar eigen boontjes te kunnen doppen en is ze uit de schaduw van haar vader getreden. Zo wist ze hoge ogen te gooien met rollen in Rocketman en The Help, maar ook als regisseuse doet ze het sterk.

Zo maakte ze meerdere afleveringen van The Mandalorian, maar ook van The Book of Boba Fett. Kortom, de pas 41-jarige Howard heeft al een behoorlijk succesvolle carrière achter de rug, maar het gaat niet altijd allemaal van een leien dakje.

Outfit
Haar bekendste rol is ongetwijfeld die van Claire Dearing in de Jurassic World-trilogie. Niet iedereen was echter een fan van haar outfit, voornamelijk van haar hoge hakken. Howard maakt de nodige avonturen mee, maar moet het elke keer weer op een rennen zetten in haar hakken.



De nodige kijkers vonden dit niet alleen ongeloofwaardig maar ook zeer onhandig. Als je namelijk weg moet rennen van een T-Rex of andere hongerige dinosaurussen dan kan je maar beter goede schoenen aanhebben. Haken horen hier natuurlijk niet bij en maken je kans op overleving minimaal.

Verdediging
Howard liet zich hier zelf al eerder over uit en kwam op voor haar bedenkelijke outfit. De actrice vindt het zelf wel goed bij haar personage passen: "Claire is niet de soort persoon die op sportschoenen rondloopt. Als zij een marathon zou rennen zou ze ook voor hoge hakken gaan".



"Bovendien past het bij het verhaal. Claire hoort niet in de jungle thuis, maar dit gebeurt toch. Zij moet daar zien te overleven, maar kent deze wereld niet. Haar hakken tonen dat contrast aan. Zij heeft nog veel te leren en moet zich zien te redden in deze onbekende en gewelddadige wereld".

NieuwsFilm

meest populair