Deze steengoede parel op Netflix zet je waarschijnlijk gelijk aan voor een avond goed vermaak

Deze steengoede parel op Netflix zet je waarschijnlijk gelijk aan voor een avond goed vermaak

'Certain Women' van Kelly Reichardt is een dramafilm die je moet hebben gezien.

Het grote voordeel van de helaas wat talrijke streamingdiensten is dat er ook heel wat goede titels uit de filmhistorie terug te kijken zijn. Ze worden amper door de diensten gepromoot, dus je zult ze moeten opzoeken. FilmTotaal helpt je een handje.

Zo staat op Netflix de dramafilm Certain Women van regisseur Kelly Reichardt, die je kunt kennen van First Cow en Showing up.

Certain Women
De dramafilm uit 2016 heeft een hoofdrol voor Kristen Stewart. Bijrollen gingen naar onder meer Laura Dern, Michelle Williams en Lily Gladstone. De ontvangst van de film is goed te noemen.

Zo luidt de critics consensus op Rotten Tomatoes (92%): "Certain Women demonstreert verder de gave van schrijver-regisseur Kelly Reichardt om de verhalen van gewone mensen met ongewone empathie en vaardigheden te vertellen."

Reacties
"Aardige film met drie verschillende verhalen over vrouwen die zich alle drie afspelen in Montana. Aan de ene kant een behoorlijk taaie film door het trage tempo, ontbreken van muziek en het feit dat er niet al te veel gebeurd. Maar dit zijn tegelijkertijd ook juist de sterke punten van de film. Samen met het desolate landschap en het subtiele acteerwerk levert het uiteindelijk wel een redelijk, ingetogen drama op," schreef Scorsese op Moviemeter.



Movsin schreef op Moviemeter: "Drie verhaallijnen over vrouwen, niet bepaald echt gelukkig in hun beroep of in hun relatie en die de pijn van gebrek aan waardering of genegenheid ervaren. Weinig opwinding, maar wel veel stille momenten die de kijker de tijd laten mee te denken met de geschetste toestanden. Hou er wel van. Sober en met goede vertolkingen. Laura Dern en Michelle Williams voelen zeer goed hun rol aan, maar ook de jonge Lily Gladstone, als de paardenverzorgster, valt goed mee."

Op Netflix
De arthousefilm was een succes en bracht $1,5 miljoen op aan de BoxOffice. De film werd destijds alleen in Amerika getoond. Gelukkig kun je de film nu nog een keertje kijken op Netflix.



Synopsis: De levens van drie vrouwen kruisen elkaar in een klein stadje in de Verenigde Staten. Daar proberen ze allemaal een leven voor zichzelf op te bouwen.

NieuwsFilm

meest populair