De veelbelovende scifi-film van Bong Joon-ho (Parasite) debuteert binnenkort

De veelbelovende scifi-film van Bong Joon-ho (Parasite) debuteert binnenkort

Robert Pattinson, Mark Ruffalo en Steven Yeun spelen de hoofdrollen in de veelbelovende film.

De geliefde regisseur Bong Joon-ho (Snowpiercer, Parasite) komt volgend jaar met een grote nieuwe scifi-film getiteld Mickey 17, en nu lijkt bekend te zijn wanneer deze zal debuteren.

Volgens bronnen van World of Reel zou Warner Bros. de film twee maanden later uitbrengen dan de geplande releasedatum 2024 om te kunnen debuteren met een grootse première tijdens het Cannes Film Festival.

Opnieuw succes voor Bong?
Deze zet zou niet meer dan logisch zijn, gezien het feit dat Bongs duistere comedy-film Parasite debuteerde in Cannes in 2019, daar de Gouden Palm won en daarna ook vier Oscars (waaronder voor Beste Film en Regisseur) binnensleepte. Zijn film daarvoor, Okja, debuteerde ook al in Cannes.

Eerder dit jaar adviseerde Cannes-baas Thierry Fremaux regisseur Bong al tijdens een masterclass om rustig aan te doen met de montage. Dit om de film in 2024 naar Cannes te kunnen krijgen.

Prestigieuze films
Als dit alles waar is, gaat Warner Bros. het volgend jaar druk krijgen in Cannes. Ook George Millers langverwachte Furiosa zal daar debuteren.



De hoofdrollen in Mickey17 worden gespeeld door Robert Pattinson, Toni Collette, Mark Ruffalo, Steven Yeun en Naomi Ackie.

Bijzonder verhaal
De film is gebaseerd op het boek van Edward Ashton en gaat over Mickey, een arbeider die werkt op een gekoloniseerde ijsplaneet en zich beseft dat zijn lichaam opnieuw gegenereerd kan worden na te sterven... mét zijn geheugen intact.



Het is nog onduidelijk wanneer Mickey 17 precies in de Nederlandse bioscopen zal draaien.

NieuwsFilm

meest populair