Christian Bale: "er is maar één acteur die beter is in lichaamstransformaties dan ik"

Christian Bale: "er is maar één acteur die beter is in lichaamstransformaties dan ik"

Bale gaat erg ver, maar een legendarische acteur verdient volgens hem de gouden plak.

Christian Bale staat bekend als dé kameleon van Hollywood. De geliefde acteur transformeert vaak voor rollen, waarbij hij soms super gespierd, graatmager of juist erg zwaar is. Toch zegt de met een Oscar bekroonde Bale dat één enkel filmtalent nog beter is.

Bale wordt niet alleen gezien als een van de beste acteurs vandaag de dag, hij gaat behoorlijk ver voor elke rol. In de The Dark Knight-trilogie van Christopher Nolan speelde hij een spierbundel, terwijl hij voor zijn rollen als Dick Cheney in Vice en in American Hustle flink wat extra kilo's aankwam.

Mager
Zijn meest indrukwekkende en tevens meest choquerende transformatie is ongetwijfeld die van The Machinist, waarvoor hij maar liefst bijna 30 kilo afviel. Naar verluidt woog de acteur nog maar ongeveer 50 kilo tijdens de opnames.

Hij wilde eigenlijk nog minder wegen, maar werd tegengehouden door de regisseur Brad Anderson. Laatstgenoemde had niet verwacht dat zijn hoofdrolspeler zo veel zou afvallen en vreesde voor Bale's gezondheid.

Baas boven baas
Menig filmfanaat zal dus wel aan Bale denken wanneer je vraagt welke acteur het verst gaat voor zijn rollen, maar hijzelf noemt Robert de Niro. Zo zegt Bale: "Ik heb enorm veel respect voor Robert. Hij deed dit al voor iedereen. Hij is degene die de lat zo hoog heeft gelegd".



Bale zal hier hoogstwaarschijnlijk denken aan Martin Scorsese's Raging Bull. Hiervoor was De Niro behoorlijk gespierd. Daar blijft het niet bij. Hij ging ook op boksen en deed zelfs mee aan een bokstoernooi. Hier won hij 2 van de 3 wedstrijden.

NieuwsFilm

meest populair