De grote baas van Pixar haalt uit naar Disney+: "We hebben het zelf gedaan"

De grote baas van Pixar haalt uit naar Disney+: "We hebben het zelf gedaan"

Volgens Pixar moet er overduidelijk iets veranderen om flops in de toekomst te voorkomen...

Hoewel het ernaar uitzag dat Disney Pixar's Elemental flink zou floppen in de bioscopen, bleek het toch aardig een hit te zijn in de Verenigde Staten. Toch heeft Pete Docter van Pixar nog behoorlijk veel kritiek op Disney+.

Volgens Pixar zou de streamingdienst Disney + schade aan het merk toebrengen. Veel films - die snel na de bioscooprelease op Disney+ te streamen zijn - krijgen te maken met tegenvallende cijfers.

Elemental
Kijk bijvoorbeeld naar Elemental. Hoewel de film het zeker niet slecht deed in de box office, werd de film wel meer bekeken op Disney+ dan films als Guardians of the Galaxy Vol. 3 of The Little Mermaid in dezelfde periode.

Pete Docter van Pixar laat van zich horen over deze verandering: "Er heeft een verschuiving plaatsgevonden in het kijkgedrag als gevolg van de pandemie."

Geen bioscooprelease?
"Maar dat geldt ook in het specifiek voor Disney+. We hebben namelijk verkondigd dat de film toch wel op de streamingdienst beschikbaar zou zijn", vervolgt hij. Daar moet verandering in komen.



Daarmee reageert Docter overduidelijk op een eerder besluit van voormalig Disney-CEO Bob Chapek. Hij besloot namelijk films als Soul, Turning Red of Luca rechtstreeks naar streaming te sturen.

NieuwsFilm

meest populair