Komt 'Fantastic Beasts 4' er nog? De filmreeks staat "geparkeerd" volgens de regisseur

Komt 'Fantastic Beasts 4' er nog? De filmreeks staat "geparkeerd" volgens de regisseur

David Yates denkt dat het er misschien nog wel van komt maar we zullen wel nog even moeten wachten.

Hoewel Harry Potter nog steeds een wereldwijd fenomeen is waar fans het vele jaren later nog over hebben kan niet echt hetzelfde gezegd worden van de Fantastic Beasts-franchise. De grote vraag is nu: komt het nog van een vierde deel?

Net zoals Harry Potter speelt het Fantastic Beasts-verhaal zich af in 'The Wizarding World' van J.K. Rowling. Regisseur David Yates heeft ervaring met beide franchises, aangezien hij meerdere films maakte. Hij heeft nu echter minder goed nieuws voor de fans.

Teleurstellend
Zo zegt Yates nu: "Tja, wat kan ik ook 'Beasts' zeggen... Op dit moment is de filmreeks als het ware 'geparkeerd'. We hebben drie films gemaakt, de laatste gedurende de pandemie. Het was een geweldige ervaring maar tegelijkertijd ook lastig".

"Toen we bezig waren met de opnames bestond er nog geen vaccin. Gelukkig werd niemand ziek maar we moesten ons wel aan veel regels houden". Ondanks het feit dat Yates het dus leuk vond om de derde film te maken, werd deze duidelijk minder onthaald dan de voorgangers.

Vergelijking
Zo bracht het eerste deel maar liefst meer dan 810 miljoen dollar op. Ook de reviews mochten er zijn. Het derde deel werd echter een stuk minder sterk onthaald en dat was ook te zien aan de 407 miljoen dollar box-office.



Yates vervolgt: "We zijn er trots op maar toen de film uitkwam hadden we wel door dat we het even iets rustiger aan moesten doen. Het plan was om vijf films te maken, maar we hebben het nog niet gehad over nieuwe delen. We nemen dus een pauze en dat is ook wel fijn. Ik kan me nu even op andere dingen focussen".

NieuwsFilm

meest populair