David Fincher legt uit waarom hij 'Fight Club' al 20 jaar niet heeft gezien

David Fincher legt uit waarom hij 'Fight Club' al 20 jaar niet heeft gezien

De regisseur kijkt niet graag terug maar wil zich focussen op nieuwe projecten.

David Fincher heeft al heel wat pareltjes gemaakt, maar menig filmfanaat zal zeggen dat Fight Club zijn beste werk is. De regisseur heeft deze film echter al 20 jaar lang niet meer gezien. Nu legt hij uit waarom.

De nodige fans kijken dit pareltje maar wat graag opnieuw, maar hier doet Fincher zelf niet aan mee. Zo zegt de geliefde filmmaker: "Ik heb 'Fight Club' al zeker 20 jaar niet meer gezien. Ik ben het ook niet van plan".

Uitleg
De reden hiervoor? Fincher is zo te horen geen liefhebber van zijn oude werk: "Het voelt een beetje aan wanneer je opnieuw kijkt naar je oude klassenfoto's. Je ziet het dan en zegt: 'Ja, daar was ik toen'. Ik ben toe aan andere dingen".

Met andere dingen bedoelt Fincher ongetwijfeld ook zijn nieuwe film, The Killer, waarin de hoofdrol is weggelegd voor Michael Fassbender (o.a. bekend van Hunger en Inglourious Basterds).

Verhaal
Deze film is tot nu toe uitermate sterk onthaald. In The Killer kruipt Fincher in de huid van een huurmoordenaar, die na een noodlottig bijna-ongeluk de strijd aangaat met zijn werkgevers en zichzelf, tijdens een internationale klopjacht waarvan hij beweert dat deze niet persoonlijk is.



Lang hoeven we niet meer te wachten op de thriller. Deze zal namelijk volgende maand op Netflix te zien zijn. Tot die tijd zullen we het moeten doen met de bovenstaande trailer.

NieuwsFilm

meest populair