'Friends'-acteur Matthew Perry op 54-jarige leeftijd overleden

'Friends'-acteur Matthew Perry op 54-jarige leeftijd overleden

De acteur werd wereldberoemd als de geliefde Chandler, maar kende de nodige problemen in zijn privéleven.

Friends is en zal ook altijd een van de beroemdste en geliefdste sitcoms aller tijden blijven. Miljoenen fans zijn nu dan ook in shock. Matthew Perry, die in de serie als Chandler was te zien, is op 54-jarige leeftijd overleden.

Wat er precies is gebeurd is vooralsnog onduidelijk. Meerdere bronnen melden dat hij dood werd aangetroffen door een van zijn assistenten in zijn jacuzzi. Hij zou dan ook verdronken kunnen zijn. De politie heeft laten weten dat er een onderzoek is ingesteld naar de dood van de geliefde acteur.

Friends
Perry is voornamelijk bekend van zijn rol als Chandler in de uiterst populaire serie Friends. Maar liefst tien seizoenen lang speelde hij dit personage, dat bekend staat om zijn komische karakter met een serieuze ondertoon.

De Friends-producenten hadden aanvankelijk moeite met het vinden van de juiste acteur voor de rol van Chandler. Meerdere bekende komieken, zoals o.a. Jon Cryer en Jon Favreau, werden overwogen voor de rol. Toen Perry auditie deed was het meteen duidelijk dat de rol hem op het lijf was geschreven.

Carrière
Door de sitcom werd Perry wereldberoemd. Net zoals Matt LeBlanc (te zien als Joey) werd hij zelfs genomineerd voor een Emmy. Later volgen nog twee nominaties, voor zijn optreden als een adviseur van het Witte Huis in The West Wing.



Daar bleef het niet bij. Ook wist Perry rollen te scoren in andere grote films, zoals o.a. Fools Rush In naast Salma Hayek en The Whole Nine Yards met Bruce Willis.

Druk
Perry had wel moeite om om te gaan met alle aandacht en raakte na een jetski-ongeluk in 1997 verslaafd aan pijnstillers. Ook worstelde hij met een verslaving aan drugs en alcohol. Hierdoor kan hij zich ook niet veel herinneren aan de laatste seizoenen van Friends.



Perry biechtte dit allemaal op in zijn autobiografie, die vorig jaar uitkwam. Zo volgde hij tijdens de opnames van Friends verschillende programma's om af te kicken. In zijn huis zijn vooralsnog geen verdovende middelen gevonden, maar een mogelijke overdosis wordt nog niet uitgesloten. Meer informatie zal ongetwijfeld snel volgen.

NieuwsFilm

meest populair