Deze horrorfilm uit 2023 moet je nog kijken voordat het jaar voorbij is

Deze horrorfilm uit 2023 moet je nog kijken voordat het jaar voorbij is

'Birth/Rebirth' is misschien niet zo bekend maar scoort uitermate sterk op Rotten Tomatoes.

We hebben nog twee maanden te gaan en dan zit 2023 erop. We kunnen nu al zeggen dat het een goed jaar was voor de horrorfans, aangezien er heel wat sterke griezelfilms zijn uitgekomen. Toch is de kans best groot dat je het onderstaande pareltje hebt gemist.

Dit jaar kwamen horrorfilms als Evil Dead Rise, The Boogeyman en de recente No One Will Save You voorbij, om er maar een paar op te noemen. Birth/Rebirth is een beetje onder de radar doorgevlogen, maar deze verdient zeker meer aandacht.

Verhaal
Birth/Rebirth werd gemaakt door regisseuse Laura Moss. Zij maakte tot nu toe alleen maar korte films, al wist ze hier ook hoge mee te gooien. Zo werden Fry Day en Eureka! bijvoorbeeld sterk onthaald.

De film volgt de pathologe Rose. Erg veel vrienden heeft ze niet, maar ze heeft dan ook een bijzondere 'hobby': zij is obsessief bezig met de reanimatie van overledenen. Celie werkt juist weer in kraamzorg. Haar leven draait helemaal rond haar zesjarig dochtertje Lila.

Trailer
Beide vrouwen kruisen elkaars pad en zullen moeten uitzoeken hoe ver ze willen gaan om datgene, wat hen het meest dierbaar is, te beschermen. Mocht je de trailer gemist hebben, bekijk deze dan alsnog hieronder terug.



Ondanks het feit dat de film op IMDb een tamelijk teleurstellende 6,1 scoort, mag het Rotten Tomatoes cijfer er zeker wel zijn: hier scoort de horrorfilm namelijk een behoorlijk mooie 95%. Hoewel Birth/Rebirth het zonder echt grote sterren moet doen, weten actrices Marin Ireland en Judy Reyes te overtuigen.

Kijken
Misschien komt het verhaal je enigszins bekend voor. Gek is dit niet, want Moss heeft zich voor haar film laten inspireren op de iconische Frankenstein van Mary Shelley.



Interesse in Birth/Rebirth? Kijk deze dan nu op Amazon Prime, Apple TV+ of YouTube.

NieuwsFilm

meest populair