Grote Marvel-baas werd op straat gezet door Disney: "dit kan niet door de beugel"

Grote Marvel-baas werd op straat gezet door Disney: "dit kan niet door de beugel"

Ike Perlmutter wist van zaken af, maar zijn controversiële reacties gaan veel te ver.

Als menig filmfanaat denkt aan Marvel wordt de link snel gelegd naar Kevin Feige. Laatstgenoemde is al jarenlang de grote baas bij de superheldenstudio en doet dit uitstekend. Zijn voorganger, Ike Perlmutter, was heel wat controversiëler. Voornamelijk de onderstaande uitspraak maakte hem niet erg geliefd.

Perlmutter was een lange tijd een van de belangrijkste namen bij Marvel. In de jaren negentig werkte hij al bij Marvel, maar vanaf 2000 kreeg Perlmutter behoorlijk veel macht. In 2001 werd hij Vice Chairman bij Marvel. In 2005 werd hij zelfs Chief Executive Officer.

Disneys overname
Zelfs toen Disney de boel overnam in 2009 bleef hij CEO van Marvel. Hiervoor kreeg Perlmutter een behoorlijke smak geld: zo ontving hij 800 miljoen dollar in cash en nog eens 590 miljoen dollar in Disney aandelen.

In 2015 had 'het Huis van de Muis' echter genoeg van Perlmutter. De reden hiervoor? Niemand minder dan Feige kon het niet erg goed vinden met de steenrijke Perlmutter, maar dat is ook wel te begrijpen als je hoort wat er gebeurde.

Vervanger
Het personage Colonel James Rhodes is behoorlijk belangrijk in het MCU. Dit is een goede vriend van Tony Stark en groeit later zelfs uit tot War Machine. Dit personage werd voorheen gespeeld door Terrence Howard. Laatstgenoemde wilde echter meer betaald krijgen voor Iron Man 2, maar hier ging Perlmutter niet mee akkoord.



Sterker nog, Perlmutter had geen enkel probleem met hem te vervangen door Don Cheadle, aangezien in de ogen van Perlmutter alle zwarte mensen "precies hetzelfde zijn en op elkaar lijken". Dit schoot natuurlijk heel wat mensen in het verkeerde keelgat, waaronder Feige.

Nieuwe baas
Disney besloot vervolgens Feige aan te stellen als de grote nieuwe baas van Marvel, maar dit zat Perlmutter weer dwars, die naar verluidt het nodige deed om Feige tegen te werken. Eerder dit jaar in maart besloot Disney Perlmutter dan ook volledig de deur uit te sturen.



Gek is dit niet. Disney-baas Bob Iger schreef in zijn autobiografie dat Perlmutter ook geen zin had in Black Panther en Captain Marvel. Perlmutter dacht deze films niet zouden scoren, maar uiteindelijk bleek niks minder waar. Beide blockbusters waren grote box-office successen.

NieuwsFilm

meest populair