Mark Wahlberg vindt 'The Departed' zeker niet zijn beste: "Deze doen er echt toe"

Mark Wahlberg vindt 'The Departed' zeker niet zijn beste: "Deze doen er echt toe"

'Patriots Day' is volgens de acteur de belangrijkste film van zijn carrière.

Mark Wahlberg heeft al in heel wat films meegespeeld, maar de meeste fans zullen waarschijnlijk zeggen dat The Departed zijn beste werk is. De acteur heeft echter een andere mening en zegt dat de onderstaande films er meer 'toe doen'.

In The Departed speelt Wahlberg Sergeant Digham, een van de weinige mensen in het politiekorps die weet dat Leonardo DiCaprio's Billy infiltreert bij de Ierse maffiagroep van Jack Nicholsons Costello. Ondanks het feit dat we Wahlberg niet zo heel veel zien in het pareltje zet hij de scènes die hij heeft erg overtuigend neer.

Andere aanrader
Wahlberg noemt echter een andere film als zijn belangrijkste werk, namelijk Patriots Day. Het verhaal gaat over Boston Police Commissioner Ed Davis, de gebeurtenissen die leiden tot de Boston Bombing tijdens de marathon in 2013 en de nasleep daarvan, waaronder een grote klopjacht op de daders.

Misschien helpt het wel ook dat Wahlberg is geboren en getogen in Boston dat hij dit zo'n belangrijke film vindt. Zo zegt de acteur: "Wanneer je een film maakt als deze dan gaat het niet meer om jezelf, maar om het verhaal en de mensen die dit echt hebben meegemaakt. Dit zijn de films die er echt toe doen".

Meer
Wahlberg vervolgt: "Natuurlijk zet ik altijd mijn beste beentje voort voor al mijn films en ik wil dat ze allemaal slagen, maar 'Patriots Day' is veruit het belangrijkste verhaal dat ik ooit verfilmd heb. Deze tragische gebeurtenis zorgde voor veel liefde en steun".



NieuwsFilm

meest populair