Deze duistere scène in 'Iron Man 2' ging voor Marvel Studios veel te ver

Deze duistere scène in 'Iron Man 2' ging voor Marvel Studios veel te ver

Mickey Rourke zegt dat Marvel zijn schurk heeft verpest door de nodige scènes te verwijderen.

Mickey Rourke heeft al in heel wat sterke films gespeeld. Nodig filmfanaat was dan ook tevreden toen ze kregen te horen dat de acteur de grote schurk zou spelen in Iron Man 2, maar lang niet iedereen was tevreden met het eindresultaat. Nu blijkt dat veel scènes van de acteur uit de blockbuster werden geknipt.

Rourke wist hoge ogen te gooien in films als Angel Heart, Sin City en The Wrestler om er maar een paar te noemen. In Iron Man 2 kruipt hij in de huid van de slechterik Whiplash en maakt hij Iron Man het leven moeilijk.

Onderhandelingen
Marvel wilde Rourke maar wat graag strikken voor de rol, maar dit liep niet bepaald van een leien dakje. De studio en de acteur werden het maar niet eens over zijn salaris. Op het moment dat Rourke zei dat hij er genoeg van had en zou vertrekken, ging Marvel alsnog akkoord met zijn eisen.

Rourke had vervolgens zo zijn eigen ideeën die hij wel goed vond passen bij zijn schurk. Zo wilde de acteur per se dat zijn Whiplash een kaketoe heeft als huisdier. Zo zei regisseur John Favreau al eerder: "Die kaketoe stond niet in het originele script".

Te hardcore
Favreau ging er wel mee akkoord om Rourke tevreden te stellen, maar een scène ging hem toch te ver. Rourke wilde een scène opnemen waarin zijn Whiplash zo boos is dat hij de nek van de vogel breekt. Favreau nam deze zelfs op, maar besloot dat dit te ver ging en knipte de scène.



Helaas bleef het niet bij een enkele scène. Volgens Rourke zelf werden er heel wat meer scènes van zijn schurk uit de film gehaald: "Ik wilde een interessante en diepe schurk neerzetten, die uit is op wraak. Marvel wilde echter een simpele en oppervlakkige slechterik, want bijna al mijn scènes zijn uit de film geknipt".

NieuwsFilm

meest populair