Deze 3 splinternieuwe series veroveren Netflix en HBO Max helemaal

Deze 3 splinternieuwe series veroveren Netflix en HBO Max helemaal

Rouwen aan de drank, de wilde avonturen van een diverse piratencrew, en robots als volwaardige individuen.

Netflix en HBO Max konden afgelopen tijd weer op enkele sterke nieuwe series rekenen. De recensenten van SerieTotaal lichten ze uit en delen waarom jij ze echt zou moeten zien.

Tore | Netflix
Het vroegtijdig overlijden van zijn vader valt de twintiger Tore bijzonder zwaar, en gedurende de serie zoekt hij een manier om met het verlies om te gaan. Recensent Arjan Welles vond dat de serie een gedegen weergave van het rouwproces gaf met goede acteerprestaties en een sterk plot.

Hij gaf de serie 4 sterren, en zei: "[De] serie is rijk aan thematiek en gelaagde personages die vaak net iets anders doen dan de regels van rouw en filmdrama doorgaans dicteren. Dat begint bij Tore zelf. Net als bij [acteur] Spetz is zijn homoseksualiteit geen geheim, maar Tore verliest zichzelf in het uitgaansleven, (pogingen tot) seksuele escapades en drugs."

Lees de rest van de recensie.

Our Flag Means Death seizoen 2 | HBO Max
In deze diverse piratenserie, met zelfs een rolletje weggelegd voor Taika Waititi, beleeft een bonte crew wilde avonturen. Ruby Dijk prees de fijne representatie van LHBTI+-personages en beloonde de serie met 5 sterren.

Ze lichtte toe: "De bemanning van The Revenge bevat diverse identiteiten en herkomsten, maar men vindt elkaar in een behoefte aan de vrijheid van het zeevaarderbestaan. Als een soort gevonden familie verdedigen de bemanningsleden elkaar en hun enigszins ongekwalificeerde kapitein Stede Bonnett."

Lees de rest van de recensie.

Pluto | Netflix
Losjes gebaseerd op Astro Boy verkent deze animeserie de vervagende lijn tussen mens en robot. Volgens Dirk Sung van Aalsburg is de visuele esthetiek alleen al de moeite waard, met daarbovenop nog een verhaal dat staat als een huis.

Hij gaf de anime 4 sterren, en deelde: "De thematiek doet denken aan 'Blade Runner' en 'Ghost in the Shell', maar gaat verder: robots hoeven nog maar één stap te zetten in hun ontwikkeling om precies gelijkwaardig aan mensen te worden. De AI in 'Pluto' evolueert, net als dit subgenre van sciencefiction."

Lees de rest van de recensie.

NieuwsFilm

meest populair