Grote nieuwe Stephen King-verfilming gaat direct naar HBO Max

Grote nieuwe Stephen King-verfilming gaat direct naar HBO Max

Eigenlijk was Salem's Lot bedoeld voor bioscopen, maar dat is niet langer het geval.

Warner Bros. Pictures heeft volgens Variety besloten om de nieuwe verfilming van Stephen Kings klassieke boek Salem's Lot niet meer in de bioscopen uit te brengen.

De studio zal de film in plaats daarvan direct beschikbaar stellen op Warner Bros. Discovery's streamingdienst HBO Max.

Oneindig uitstel
De film zou oorspronkelijk op 9 september 2022 in de bioscopen gaan draaien, werd vervolgens verplaatst naar april 2023, daarna herfst 2023 en is nu helemaal van de kalender gehaald.

Er werd nog even gespeculeerd dat de door Gary Dauberman geregisseerde film net als Batgirl nooit zou verschijnen en als aftrekpost voor de belasting zou worden behandeld, maar dat is niet langer het geval.

Tekort aan content
Volgens Variety zou de verplaatsing naar streaming van de film niet te maken hebben met de kwaliteit van de film, maar meer met het feit dat HBO Max kampt met een tekort aan content door de aanhoudende acteursstaking.



En gezien Salem's Lot al een jaar af is, zou de film wel eens als een speciaal evenement gelanceerd kunnen worden.

Bloeddorstige vampiers
In Salem's Lot zien we Lewis Pullman als auteur Ben Mears, een man die naar zijn thuisplaats Jerusalem's Lot terugkeert, maar al snel ontdekt dat het dorp langzaam maar zeker wordt overgenomen door vampiers.

Andere acteurs die te zien zijn in de film zijn Alfre Woodard, Bill Camp, William Sadler, Makenzie Leigh, John Benjamin Hickey, Pilou Asbæk, Jordan Preston Carter en Spencer Treat Clark.

Het beroemde boek werd tweemaal eerder verfilmd, namelijk in 1979 en 2004. Beide versies waren miniseries die niet al te best werden ontvangen.

NieuwsFilm

meest populair