Psychedelica in OT301

Op dinsdag 18 maart worden er in Cinema Overtoom 301 twee psychedelische klassiekers vertoond: The Trip (1967) & Altered States (1980).

Twee jaar voor Easy Rider maakten Roger Corman, Peter Fonda, Bruce Dern, Dennis Hopper en Jack Nicholson met The Trip dé psychedelische film uit de jaren zestig. In deze kleurrijke, losgeslagen film gebruikt het personage van Peter Fonda voor het eerst LSD en weet zich in zijn trip vervolgens los te maken uit de ketens van zijn burgerlijke middenklasse leventje.



Door e-magazine Moria werd The Trip treffend omschreven als “a wonderful mixture of wild surrealism, cod pretentiousness, psychedelically painted interiors and undeniable altered consciousness euphoria”.



Begin jaren tachtig schokte regisseur Ken Russell (The Devils, Tommy) samen met schrijver en drievoudig Oscarwinnaar Paddy Chayefsky (Marty, The Hospital, Network) het filmpubliek met Altered States, de allereerste film over LSD-trips met een miljoenenbudget. William Hurt doet als psycholoog onderzoek naar hallucinaties en gebruikt daartoe zelf Mexicaanse paddo’s die resulteren in behoorlijk verregaande lichamelijke transformaties. Altered States is met zijn hallucinatie sequenties en buitenissige wetenschappelijke insteek een unieke ervaring, die niet mag worden gemist op het grote doek.



De bar gaat dinsdag open om 20:00 en de eerste film start om 20:30. De entree bedraagt slechts 4 euro voor beide films, en het lidmaatschap is daarbij inbegrepen. De films zijn digitale prints en er mag gerookt worden in de zaal.

Cinema OT301 bevindt zich in de oude filmacademie van Amsterdam, op Overtoom 301, zo'n vijf minuten vanaf het Leidseplein. Bereikbaar met tram 1, halte J.P. Heijestraat.



NieuwsFilm

meest populair